Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Rutiner att Återställ Tire Pressure

Sedan det obligatoriska genomförandet av övervakning av däcktryck (TPMS) under 2007 för alla fordon under 10.000 pounds, har fordonsägare upptäckt en ny felsökning problem. Utrustad med interna eller externa sensorer, TPMS system varnar nu föraren när ett däck är låg. Vissa fordon har en komplex inredning att visa däcktrycket i varje däck, medan andra helt enkelt indikera ett problem i systemet när ett däck är låg. Eftersom olika fordon och designer använder olika TPMS system för däcktryck, det finns ingen enkel lösning på återställa systemet. Återställ Rutiner

flesta fordon i USA använder ett direkt TPMS system för att reglera luft inflationen i däcken. Även om TPMS-system är ganska ny, är detta redan ett förlegat system på grund av problematiska biverkningar.

Medan vissa fordon helt enkelt relearn gång kört vid vissa varvtal för en kort tid, medan andra kräver en magnetisk scan verktyg för att programmera om tryck och position av däcket. Dessa fordon kan göra det till synes vardagliga arbetet med roterande invecklad däck. Andra fordon kan använda en enkel reset knappen däcktrycket har justerats och däcken flyttas, medan andra kräver en procedur för att släppa ut luft från ett visst däck i sekvens och sedan justera lufttrycket för att påbörja återställningen.

grund av bristen på standardisering med direkta TPMS-system, är det bästa sättet att lära sig hur man återställer TPMS system för din bil för att få en manuell kvalitet reparera eller en TPMS guide. Detta kommer att hjälpa dig att upptäcka om ett verktyg eller viss procedur krävs för att korrekt återställa TPMS-systemet Addera Direkt TPMS

direkta TPMS system använder en sensor för varje hjul i formen av ett däck tryckventil eller är lindade runt kanten med en bandklämma. Dessa sensorer övervakar direkt trycket på de enskilda däcken och sedan skicka informationen till datorn i bilen. Om en oegentlighet upptäcks, tänds en varningslampa för att varna föraren om att ett problem är uppenbart. Detta kan även inkludera full storlek reservdelar på vissa modeller.

Problemet med direkta TPMS-sensorer är deras vikt. Även om bara ett par uns, kan de kasta lätt utanför däckets balans, vilket gör det svårt att riktigt däcket och fälgen anslutning för körning på allmän väg.

Ett annat problem med den direkta TPMS-systemet är korrosion. Fordon som kör i svåra väderförhållanden och anställa aluminiumhjul kan finna att sand-och salt-omfattas vägar har försämrats sensorn. Detta upptäcks när däcket behöver ändras för regelbundet underhåll. Vid ungefär $ 100 eller mer en bit för att ersätta, absorberar föraren kostnaden för den äventyras sensorn utöver den nya däckbyte.
Indirekta TPMS

Indirekta TPMS system har funnits i Europa under de senaste åren. Dessa sensorer är externa och är integrerade med ABS bromsar och /eller hastighetsgivare på alla hjul. Eftersom de inte är direkt knuten till varje hjul, utgör de en mindre hot mot balansering av däck och är inte lika känsliga för korrosion. Indirekta TPMS system kräver ofta sökverktygen för att återställa och lära om däcktrycket och position för varje däck. Detta system blir allt mer populärt för sina välgörande förfaranden och mindre felsökning. Det kan också ge standardiseringen till gåtan om återställning av TPMS-system på alla fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101078.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.