Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Decode däckstorlekar

däckdimensioner innehåller tre mätningar som uttrycker olika dimensioner. Ordningen av dimensionerna är alltid densamma, så snart sekvensen memoreras, tar avkodning en däckstorlek inte längre än den tid att läsa informationen från sidoväggen, vilket är där däckstorlekar är präglade i gummit. Det är alltid en bra idé att skriva ner storleken informationen när du handlar för nya däck. Instruktioner
en

Kontrollera sidoväggen av ett däck för att bestämma dess storlek. Denna information kommer att vara präglade eller gjutna i gummi däcksidan, så det är lätt att hitta storleken även med däcket monterat på ett hjul och installeras på ett fordon.
2

Leta efter tre nummer åtskilda av bindestreck och snedstreck. Till exempel kan en däckstorlek vara P205/75R-15.
3

Skriv ner "passagerare" för "P", vilket betyder att däcket är avsett för personbilar t.ex. bilar. Istället för "P", ibland beteckningen blir "LT" för lätt lastbil.
4

Skriv ner "Avsnitt Bredd" bredvid det första numret i däckdimension. Exempelvis innebär 205 däcket är 205 millimeter bred från den yttre sidan till den motsatta inre sidoväggen. Detta är ett mått på däckets storlek som behövs för att passa bredden på en specifik hjulfälgen. Att omvandla millimeter till inches, dividera det första talet med 25,4: 205mm dividerat med 25,4 motsvarar ca 8 inches
5

Skriv ner "Höjd" bredvid det andra numret i däckstorlek.. Till exempel hänvisat 75 i P205/75R-15 till höjden av däcket som en procentandel av profilbredden. Detta innebär däckets avsnittet höjd (även känd som bildförhållande) är 75 procent av däckets bredd (205).
6

Skriv ner "Radial" bredvid "R" i däcket storlek. Den "R", betyder att däcket är en radial konstruktion, vilket gäller för däck som tillverkats för nästan alla personbilar och lastbilar.
7

Skriv ner "hjulstorlek" bredvid det sista numret. I detta exempel, den 15 i P205/75R-15 betyder att däcket kommer att passa ett hjul 15 inches i diameter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101146.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.