Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inspektera däck i en Hyundai Sonata

Hyundai Sonata är en populär medelstora sedanmodell för familjer och yrkesverksamma. Många människor använder det som en pendling bil. Det är viktigt att du inspekterar däcken var 3000 miles för att förbättra gas körsträcka och förebygga olyckor. Instruktioner
en

Kontrollera däckens tryck (PSI) genom att infoga ett övertryck däcktryck i däckets ventilskaftet (munstycket på den sida av däcket). Tryck mätaren nedåt tills du inte längre hör ett väsande luft. Notera avläsningen på ringtryckmätaren. Leta efter en dekal på förarsidans dörr som låter dig veta vad den maximala däcktrycket ska vara för dina däck. Kontrollera däcktrycket för alla fyra däck, inklusive reservdelar.
2

Addera eller subtrahera luft till dina däck efter behov. Lägg luft antingen med en pump eller på en bensinstation. Subtrahera luft från yours däck genom att trycka på metallen skaftet i mitten av ventilen med en pennspets.
3

Kontrollera däcken bär jämnt. Bär i mitten eller på kanterna kan indikera över-eller under-inflationen. Om kanterna är ojämna, kan däcken bli feljusterat. Om du märker bär på samma ställen på alla däck, kanske du behöver dem roterade.
4

Inspektera slitbanan. Titta på dina däck och kolla för barer däckslitage i däcken över trappstegen. Om du ser detta, behöver däcket bytas ut. Om du inte är säker på om du kan se barer däckslitage, bara in ett öre i slitbanan med Lincolns huvud upp och ned. Om du kan se alla Lincolns huvud, är slitbanan för lågt, köp 5

Titta på däck för inbäddade objekt såsom spikar. Du bör också kontrollera för andra skador, sprickor eller udda utbuktningar och byt dina däck efter behov.
6

Byt ut däcken (om de behöver bytas) med de rätta storlekarna. I allmänhet är rätt storlekar för din Hyundai Sonata kommer att bli P215/60R16, P215/55R17, P225/50R17, P205/60R16 eller P205/65R16 beroende på år av din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100900.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.