Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur korrekt att lagra Däck

Om du bor där vinterdäck behövs, är du inför att lagra andra uppsättning däck under lågsäsong. Idle däck kan försämras på grund av naturligt åldrande och oxidation. Ultraviolett ljus och ozon skador kan också förekomma. Dessa skador typiskt indikeras av galna ytor och sprickor. Även om detta är ful, kan det också leda till långsam läckor eller även däck misslyckande på grund av en försvagad däckstomme. Däck på fordon ofta inte lider av dessa problem, eftersom oljorna i däcken kommer till ytan när de böjs under körning, vilket skyddar gummit. Här är några sätt att korrekt lagra däcken. Saker du behöver
sval, torr lagringsplats
torrt trä
stora plastpåsar
Visa fler instruktioner
ett däck

Förvaras på ren, sval , torrt och helst mörkt ställe som är väl ventilerat och luft kan cirkulera. En torr källare är bättre än utomhus eller en varm garage eller vind. Källare tenderar att vara svalare med mer stabila temperaturer.
2

Store däck borta från motorer, generatorer, ugnar, pumpar sumpen och switchar eftersom de är källor till ozon.
3

Placera däck på en bit av rent trä och inte på marken.
4 p Om möjligt, förvara däck vertikalt istället för stapling horisontellt för att minska stress och däck distorsion. Om däcken ska staplas horisontellt, stapla dem symmetriskt och inte så hög att den orsakar allvarliga snedvridningar av däcken på botten.
5

Eftersom svart gummi och vitt gummi förvärras annorlunda, stack vita bokstaven däck ytor "vit till vit" och "svart till svart" för att förhindra färgning av vitt gummi.
6

Cover däck med ett ark av opakt eller svart polyetenfolie för att begränsa exponeringen för syre och ozon. Ännu bättre, lagra varje däck i en individuell ogenomskinlig och lufttät plastpåse. Stor gräsmatta och trädgård påsar kommer att fungera. Tejpa påsen stängas för att förhindra att fukt tränger in.
7

Store däck så att vatten inte kan samlas inuti där den kan orsaka skada eller ge en häckningsplats för mygg och andra skadedjur. Att luft kan cirkulera runt alla sidor av däck, inklusive undertill, för att förhindra fuktskador. Vatten kvar inuti monterade däck kan faktiskt vända sig till ånga när däcken blir varma vid motorvägen hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100824.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.