Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att bestämma den ideala däcktrycket för en bil

Det finns massor av knep för att få ut det mesta slits ut av dina bildäck, men den mest användbara taktiken är att alltid hålla dem pumpade till sin högsta nivå. Maxing ut dina däck "PSI är också nyckeln till bättre gas körsträcka och bättre hantering. Men om du håller dina däck fylls endast till PSI rekommenderas av bilens tillverkare, kan du inte få alla fördelar. Saker du behöver
Däcktryck gaugeOwner handbok
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens instruktionsbok för att se vad det säger om däcktryck. Många biltillverkare rekommenderar en PSI runt 30. Oavsett din manual anger som den ideala ISKA borde vara ett minimum av trycket inne i dina däck. Om du inte har en instruktionsbok, kolla innanför dörren sylt av förardörren,. Många bilar har klistermärken med PSI rekommendation fäst här
2

Titta på sidoväggen av en av dina däck. Du bör finna att de högsta tillåtna PSI för att stilen på däcket är tryckt eller präglad på däcksidan. Som det antyder, bör du överväga att detta är absolut högsta säkra PSI.
3

Minska maximal PSI som anges på dina däcksidor med 10 procent. ISKA du får vara din ideala dagliga däcktryck. Du kommer inte att uppleva så smidigt för en åktur som du skulle köra på däcken är pumpade till auto tillverkarens rekommendation, men du kommer att belönas med bättre kurvtagning, smalare gas körsträcka och minskat däckslitage.
4

Pumpa upp däcken till maximal PSI innan långa resor motorväg väg eller före transport av en tung last, inklusive släpvagn av något slag. Detta kommer att ge ökad säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100918.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.