Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Tire Pressure Vs. Temperatur

Bra däck är avgörande för en väl fungerande av ditt fordon. Hålla dina däck i gott skick hjälper dig att spara pengar och, naturligtvis, undvika allvarliga olyckor. Att förstå hur temperaturen påverkar däcken och tryck är avgörande för underhåll av fordon. Vikten av rätt däck Care

Dagligt underhåll av dina däck har långvariga fördelar för din bil. Enkla åtgärder som planeras rotationer och kontroll av gummit slitage hålla dina däck går starkare längre. Du kommer också att spara pengar på bränsle genom att kontrollera dina däck ofta. Ridning på ett skadat däck kan leda till en plötslig punktering i trafiken.
Tire Pressure

däcktrycket är mängden luft i dina däck. Detta mäts i pounds per kvadrattum, eller psi. Vi rekommenderar att trycknivån brukar anges i instruktionsboken.

Däcktrycket är viktigt eftersom det kommer att påverka hur bra din bil enheter och hållplatser. För mycket luft kan leda till att du har en grov rida medan för lite kan orsaka däcken överhettas. Båda dessa kan leda till en trafikolycka.
Mäta din Tire Pressure


Kontrollera däcktrycket varannan vecka eller månadsvis minst. För att få den bästa behandlingen för din sanna däcktryck, ta mätningen i början av dagen. Efter att låta bilen stå över natten, använd en lufttrycksmätare att kontrollera trycket. Du kommer en korrekt nivå däcktrycket när det är kallt från inaktivitet.
Däcktemperatur

Förändringar i temperatur kan påverka ditt däcktryck. För varje 10-graders förändring i vädret, dina däck vinna antingen eller förlora ett halvt kilo av trycket. Detta gör det viktigt att konsekvent kontrollera dina nivåer eftersom förändringar i säsongen kommer att påverka din press. Ett däck som blåses upp precis rätt i början av augusti kan bli underinflated som vintermånaderna börjar. Addera Hur däcktemperatur påverkar dess Pressure

Värmen från skapade friktion vid kontakten mellan däcken och vägen kommer att orsaka en ökning av däcktryck. När temperaturen på dina däck ökar, så kommer trycket nivåer. Denna ökning kan leda overinflated däck för att blåsa eller dåligt pumpade däck ska visas acceptabel. Kontrollera lufttrycket i däcken ofta och bo med alla ordinarie underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101102.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.