Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Användningsområden för gamla däck

oavsett hur noga du kör eller hur mycket använder du få ut av dina däck, så småningom måste du ersätta dem. Sedan måste du bestämma vad du ska göra med dina gamla däck. Multiplicera ditt problem med antalet personer som byter sina däck varje år, och du ser skrämmande uppgift för däck återvinningsföretag. Betydelse

Enligt Environmental Protection Agency, genererar USA nästan 300 miljoner begagnade däck varje år. Brinnande däck skapar farliga föroreningar, och däcken inte bryts ner i deponier. Som av 2005, beräknas EPA fanns 188 miljoner däck som sitter i skrot pålar, där de skapar hälsorisker. Det är viktigt att stater och individer återvinna begagnade däck.
Individuell
p Om du har några gamla däck, har du flera alternativ för att hantera dem. Många däck återförsäljare eller återvinningscentraler acceptera begagnade däck för en avgift, vanligtvis $ 2 eller mindre per däck. Många kommuner har en dag däck amnesti, när du kan släppa ut begagnade däck utan att betala en avgift. Du kanske upptäcker att du kan använda dina gamla däck själv.

Standby användning för gamla däck är ett däck gunga. Du kan göra detta på gammaldags sätt, med rep runt däcket för att hänga från ett träd, eller du kan hitta mönster för att göra en snyggare sving, som en populär en formad som en häst. Om du har ett stort däck, såsom ett traktordäck, kan du fylla den med sand och använda den som en sandlåda.

Gamla däck gör unika plantageägarna. Bara ställa dem på marken och fylla dem med jord. Eller du kan klippa ut sidoväggarna och vrid däcket inifrån och ut för en politiker. Om du har tillräckligt med däck, kan du stapla dem pyramid stil att bygga en stödmur. Gamla däck kan också monteras på garage väggar eller bryggor båt som stötfångare.
Large Scale

Många stater har infört program för att återvinna skrot däck på unika sätt . Ett användningsområde är att skapa gummerad asfalt för motorvägar. Enligt EPA, var 7,4 miljoner däck mals och används som en komponent i nya motorvägar under 2005. Detta inte bara återvinner skrot däck utan också sänker kostnaden för motorvägar.

Andra däck-återvinningsprogram vända däck i marken gummi eller strimlor gummi för många ändamål. De skapar marktäckare för lekplatser, återfyllning för civilingenjörsutbildningarna, trädgård kompost erosion hinder kontroll eller stiftelser dränering runt byggnader.
Fuel

Genom EPA rekord, ca 155 miljoner skrot däck användes för däck-derived bränsle år 2005. Däcken förbränns under noggrant kontrollerade förhållanden och användas för att komplettera traditionella bränslen. Bränsle från däck ger ungefär samma mängd energi som olja och 25 procent mer energi än kol. Detta har den dubbla fördelen att minska beroendet av fossila bränslen och hålla skrot däck borta från soptipparna.
Varning

inte lagra gamla däck. Om du inte har en användning för din skrot däck, ta dem någonstans som accepterar däck för återvinning i stället för att hänga på dem för eventuell användning. Lagrade däck samlar regnvatten, som drar myggor. De kan hysa gnagare. Myggor och gnagare kan bära sjukdomar. Om ett däck högen brinna, frigörs luft, vatten och föroreningar på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101079.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.