Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man beräknar lufttrycket i däcken

Däck som är över-eller under-uppblåsta är osäkra, och slits ut lättare än däck förvaras vid deras rätta trycket. Du har säkert sett råd om att hålla dina däck pumpade till rätt psi (pounds per square inch). Dock kan förändringar i temperaturen gör det svårt att bedöma den optimala psi för dina däck, eftersom lufttrycket varierar med förändringar i utomhustemperaturen. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
Beräkning Optimal Tire Pressure
1

Skaffa instruktionsboken för din bil, och kontrollera däck underhåll avsnitt på bilens föreslog psi rating. Den psi rating i bilens handbok är baserad på tillverkarens test av hur däck utför på din bil.
2

Kontrollera din aktuella däcktrycket från en cold reading. En kall läsning innebär att kontrollera din däcktryck på en normal 70 grader utan att ha kört bilen nyligen (se "Mäta lufttryck" avsnittet).
3

Hitta den maximala mängden luft pressa din däcket kan hålla genom att kontrollera sidovägg dina däck. Kontrollera alla fyra däck för att se till att de alla kräver samma maximala lufttrycket.
4

mäta temperaturen av de körförhållanden din bil kommer att utsättas för. Till exempel, om din bil är i en 70-graders Fahrenheit garage, men utomhustemperaturen är 0 grader Fahrenheit, registrera utomhustemperaturen.
5

Använd föreslagna psi på din instruktionsbok för att beräkna optimalt däcktryck baserat på lufttemperaturen. Enligt AA1Car.com, minskar däcktrycket lite över 1/2 pund för varje 10-grad Fahrenheit temperaturfall. Lägg 1 psi för varje 10-graders minskning i den drivande temperaturomgivning, eller subtrahera 1 psi under varje 10 graders ökning av den drivande temperaturomgivning. Till exempel, om den föreslagna psi på dina däck är 24 psi på en kall läsning, och du vet att du kommer att köra i minusgrader, innebär det 70-graders sänkning skulle du lägga 7 psi för att uppnå ett optimalt däcktryck 31 psi.
6

Pumpa däcken till det rekommenderade psi baserat på dina beräkningar. Addera Mäta lufttryck
7

Använd en kofot eller navkapsel remover för att ta bort din hjulets navkapsel att nå däckets ventilspindeln. Placera navkapsel på en säker plats på sidan. (Vissa bilar kräver inte navkapsel borttagning eftersom deras däckets ventil stjälkar är tillgängliga via navkapsel.)
8

Kontrollera ventilskaftet för sprickor eller läckor. Ta ditt däck till en däck underhåll möjlighet att fixa ventilskaftet om det är skadad - lita inte på ett tryck läsning från en sprucken eller skadad ventilspindeln
9

Ta av locket ventilspindeln.. Ta bort locket sakta för att förhindra skador ventilspindeln. Placera locket på en säker plats för enkel hämtning senare.
10

Placera tryckmätaren över ventilspindeln. Mätaren stick kommer att blåsa utåt från mätaren om du använder en manuell tryckmätare. Vänta några sekunder om du använder en digital tryckmätare.
11

bort tryckmätaren från ventilspindeln. Spela däcket läsning lufttrycket. Ta en ny mätning genom att placera tryckmätaren över ventilspindeln igen. Ta bort tryckmätaren och registrera däckets lufttryck igen. Ta flera avläsningar för att testa tillförlitligheten i din tryckmätare.
12

Byt däckets locket ventilspindeln och upprepa processen för alla fyra däcken på din bil.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101209.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.