Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man handlar med Däckstorlek

Däck är en viktig del i driften av ett fordon genom att de är ständigt i kontakt med vägen och mekaniskt driva ditt fordon. Över tiden, kommer däcken att förlora sin slitbanan (den texturerade ytan), vilket leder till väg slirning och sladdning. För att behålla din säkerhet när du kör, är det mycket viktigt att byta dina däck med jämna mellanrum beroende på tillstånd av slitbanor. Shopping för däck efter storlek innebär vanligtvis att förstå din nuvarande däckstorlek och besöka en däckhandlare att köpa motsvarigheter. Instruktioner
1

Titta på däcken monteras nu på ditt fordon. Alla däck kommer att ha en däckdimensionsbeteckning i upphöjda gummi eller tryckt på dem. Numret visas vanligen i form "XX /XX Y XX", där X är ett nummer och Y är en bokstav. Ibland kan siffrorna före snedstrecket vara tre siffror eller två siffror och en bokstav.
2

Skriv ner däckdimensionsbeteckning. De siffror till vänster om snedstrecket anger profilbredden, eller den bredaste punkten från den yttre till den inre sidan av däcket. Siffrorna efter snedstrecket anger sidoväggen bildförhållande - det vill säga förhållandet mellan sidoväggens höjd till bredden. Bokstaven som står i för Y representerar däckets konstruktion. De slutliga siffrorna representerar däckets och hjulets diameter.
3

Besök en lokal däck butik för att köpa dina däck. Däck är ofta ordnade i gångarna efter storlek och typ. Kontrollera att du är i rätt sektion för personbilsdäck eller lastbilsdäck. Leta efter dina nya däck genom att hitta dem med en däckstorlek som matchar det du skrev ner från din nuvarande däck.
4

Alternativt, be en expedit att hitta däck för dig. Ge expediten din däckstorlek, och hon kommer att få däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101861.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.