Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Snow Tire Tips

Snö kan vara kul att spela in och avslappnande att titta på komma ner och bosätta sig på marken, men tenderar att vara varken när en förare på vägarna i det. Vinterdäck är utformade för att hjälpa bilarna ta på de hala, isiga och kalla förhållanden snötäckta vägar. Varför Vinterdäck stället-runt-däck

All-season däck, enligt Tire Rack hemsida, tillåter fordon att ha en större kontroll över en mängd olika förutsättningar, men det gör dem mindre lämpliga att ta på en specifik väglaget. Vinterdäck, eller vinterdäck, är särskilt utformade för att trampa på is och snö, vilket gör att fordonet att röra sig mer effektivt och, lika viktigt, för att hindra sig själv från att halka eller sladda och ändå kunna stoppa effektivt.


Hur många och när

Debatten rasar om huruvida ett fordon behöver bara två vinterdäck eller fyra, liksom en lämplig tidpunkt för att sätta dem på. Enligt Car Test hemsida, hittade en studie från Uniroyal att de flesta förare tenderar att sätta på sina vinterdäck efter den första stora snöfall. Även om detta kan vara effektivt, kan det också visa sig vara för sent. Uniroyal föreslår att sätta på vinterdäck på senhösten innan typisk snöackumulation börjar.

När det antal däck, rekommenderas det att förarna väljer att använda fyra vinterdäck i stället för bara två på deras primära Drivhjulsdäck- -framhjulen för front-drive bilar och bakhjulen för bak-drive bilar. Detta kommer att bidra till att förhindra att däcken på den motsatta änden av fordonet från vinterdäck från agera annorlunda i ett stopp, sladd, glider eller ens utgångsläget.
Underhåll och Förvaring

Lufttrycket är viktigt när man använder vinterdäck. Svulstiga däck kommer inte få samma dragkraft, vilket motverkar eventuella fördelar med vinterdäck ursprungligen skapades. Pumpa upp fordonets däck till tillverkarens specifikationer och regelbundet kontrollera trycket att se till att den upprätthålls.

Lagra däcken, enligt 1010tires.com, bör göras i en torr, sval plats, t.ex. en källare eller något garage. Fråga din däckhandlare för lagring påsar och packa in varje däck individuellt innan stapling ovanpå varandra, inte mer än fyra högt, tills det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101022.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.