Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du köper Semi lastbilsdäck

Köpa semi lastbilsdäck är svårare än att köpa bildäck eftersom det finns många saker du måste tänka på innan du går in i en butik. Du måste känna rätt däckstorlek, eftersom placering av fel storlek på din semi lastbil kommer att få den att inte köra ordentligt. Det finns också många olika däck stilar som du ser. Du behöver forskning vilken typ av däck kommer att matcha de situationer du möter på vägen. När du räkna ut dessa frågor, kommer du att kunna gå in i en butik och köpa däcken du behöver med lätthet. Instruktioner
1

Bestäm vilka däck du vill ersätta. Du behöver veta om de är i enheten eller styra positionen. Drive däck är däck som placeras på hjul som drar lastbilen. Steer däck, vilka vanligtvis framdäcken, är de som styr lastbilen.
2

Läs utanför däcksidan av däcken som du vill ersätta. Den första siffran bestämmer alltid bredden av däcket. Om dina däck har ett "/", numret efter det bestämmer däcksidan bildförhållande. "R" betyder att det är ett radialdäck, vilket innebär att fibrerna inuti däcket är gängade i sidled på däcket.
3

Byt däck i par för att balansera ändamål. Däck förlorar gummi, kommer så begagnade däck inte vara så tjock som nya. Om ett nytt däck placerades på ena sidan bara, skulle trucken vara något ur balans eftersom den andra däcket skulle vara tunnare.
4

Bestäm däckets slitbana som bäst passar dina behov, eftersom det finns olika slitbanor för olika ändamål. Det finns långväga trappsteg som maximerar dragkraften för tunga laster. Några trappsteg är utformade i en rak linje för att minimera luftmotståndet, vilket resulterar i ökad bränsle körsträcka. Det finns också stela slitbanor avsedda att ta missbruk av motorvägar och vägar staden. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101357.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.