Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man fixar ett slanglöst däck

Det finns några olika metoder för att fastställa ett slanglöst däck. Endast en bör övervägas för ett bildäck: en intern däck plugg /patch som installeras från insidan blåsan av däcket. Andra metoder är tillfälliga i bästa och opålitlig för fordonets säkerhet, dessa inkluderar vägarna kit däck plugg och aerosol däck reparation. Även om de kan arbeta för mindre viktiga däck som en pneumatisk skottkärra däck eller en gräsklippare däck, de har en ökad säkerhetsrisk för personbilar. Det enda som skiljer en förare från vägen är däcket och du ska aldrig spela på en billig eller temporär fix. Saker du behöver
Däck krita
Däck maskin
Däck kopplingsplugg
Pneumatiska däck buffert
Cold vulcanizing vätska
däckreparation Tänger roller
Däck brotsch
Rakblad
Visa fler instruktioner
Hur fixar ett slanglöst däck
1

Lokalisera hålet i däcket. En personbil däck reparation bör endast utföras om överträdelsen i däcket är i mönstrets begränsningar av däcket. Inte vid något tillfälle bör alla slag av däck reparation utföras i närheten av eller på sidan av en passagerare däcket. Markera platsen för sätesbjudning med ett däck krita.
2

Ta bort eventuella främmande föremål med en tång eller liknande verktyg.
3

Break ner däcket från fälgen med däcket maskinen. Var noga med att markera den inre däcksidan (igen med däcket krita) för att etablera en relation med byggform av däcket på fälgen, speciellt om det är en Blackwall däck på båda sidor.
4

Använd ett däck brotsch att brotscha hålet i däcket urinblåsan, men tänk på att inte överdriva. Riset storlek ska fortfarande låta däcket plugg /patch för att passa väl in i hålet.
5

Använd ett pneumatiskt verktyg däck buffert till sand inre blåsan av däcket i ett litet område runt hålet. Detta område ska vara något över storleken på plåstret på kontakten /patch som används.
6

Applicera ett tunt lager vulkaniserande vätska till den kratsade området och hål i blåsan av däcket. Låt ett par minuter för att låta vulcanizing vätska set.
7

Avlägsna skyddspappret på undersidan av plåstret /pluggen och ta bort plastskyddet från toppen (om tillämpligt). Var noga med att inte vidröra den nedre delen av plåstret som skall sitta mot urinblåsan av däcket.
8

in metallen Quill av plåstret kontakten i brotschat hål i däcket från insidan av däcket urinblåsan tills den sticker ut ungefär en halv tum på utsidan däcksmönstret. Dra spindelhylsan igenom från utsidan av däcket med en tång.
9

Roll rullen däckreparation över ytan av lappen inuti blåsan av däcket tills den tätar mot urinblåsan. Roll i flera olika riktningar för att säkerställa en korrekt tätning.
10

Applicera ett tunt lager vulcanizing vätska ovanpå plåstret från insidan av däcket och låt torka.
11

Återmontera däcket och blåsa till korrekt uppblåsning specifikationer för däcket. Trimma den utskjutande kontakten på utsidan däckets slitbana med ett rakblad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100998.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.