Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är översållad vinterdäck ?

Losing dragkraft på isiga vägar är en extremt farlig situation . I vissa områden , får snökedjor eller dubbdäck dragning krävas under svåra väderförhållanden . Funktioner

Dubbdäck har små metall inlägg inbäddade i trappstegen av däcken , ger väggrepp , eller dragkraft . Dessa dubbar sticka ut något utanför ytan av däcken , gräva i snö , is och lera på vägen , förhindrar att däcken snurrar på hala eller frysta ytor .
Typer
< p> vinterdäck varierar i storlek från 14 till 20 inches , med flexibla trappsteg som förhindrar uppbyggnad av snö och is på däcken .
Överväganden

dubbade vinterdäck är inte för normala körförhållanden , och är potentiellt skadliga för ytan av vägar och motorvägar . De ska nästan alltid tas bort innan våren kommer .
Varning

Specifika datum ofta bestäms av lokala myndigheter för obligatoriskt avlägsnande av dubbdäck eller vinterdäck , och borttagning är krävs enligt lag i de flesta stater .
förvaring

vinterdäck ska förvaras på en sval , torr plats , till exempel ett garage eller uthus . De bör staplas på högkant högst 4 meter hög för att skydda balansen i däcken på sina fälgar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100973.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.