Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Lägga Studs till Däck

metallreglar in i däcken infördes i USA på 1960-talet. Studs förbättra prestanda av däck i snö och is genom att ge dem mer dragkraft. Dubbdäck använder allvaret i bilen trycka ner på dem att chip in i snö och is. Hål tillverkas i däcken för att passa olika längder av reglar. Saker du behöver
Däck Vatten hotell med formgjutna stud hål
Stud pistol
Luftkompressor med slang
Studs
ringtryckmätaren
däckens mönsterdjup mätare

Visa fler instruktioner
1

Mount däck, en i taget, på en aluminium sko på en K-5 stativet så att du kan arbeta bekvämt på den. Kontrollera din lufttrycket med en lufttrycksmätare för att säkerställa att den är korrekt uppblåst.
2

mäta djupet av ett tapp hål på däcket med en däckens mönsterdjup mätare och jämför den med ett däck stud djup diagrammet. Till exempel, om ditt hål mäter 12/32 "då rätt däck stud storlek är TSMI # 12.
3

Smörj däcket genom besprutning med vatten. Fokusera på stud hålen, eftersom de kommer att behöva vara hala för att stiftpistolen att ordentligt sätta dubbar i dem.
4

Fäst stiftpistolen till luftslang och ställ in trycket kompressor mellan 95 och 110 PSI.
5

Rikta spetsen stiftpistolen med stud hålet på däcket. Tryck spetsen stud pistolen stadigt ner i hålet och tryck ner avtryckaren stiftpistolen. fortsätta att tillämpa tryck nedåt när du trycker ned avtryckaren . Släpp avtryckaren och dra uppåt. Mät utskjutande klacken och se till att det är ungefär 1/32 "från däckets yta och att det är rakt. Upprepa detta steg tills alla hål är fyllda med nitar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101813.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.