Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort reservdäcket på en Toyota 4runner

med en punktering på sidan av en mörk, kall och våt väg är inte tid för en snabbkurs i Reservdäck Removal 101. Det är därför du måste planera framåt, hitta den nödvändiga utrustningen, och öva några gånger i din egen uppfart att vänja sig i processen. Saker du behöver
Spare kit däck avlägsnande /jack verktyg (utrustad med uttag av fordonet) katalog Ficklampa (rekommenderas)
Visa fler instruktioner
1

Ta en ficklampa. Det skulle vara en bra idé att hålla en i handskfacket och kontrollera batterierna i det ofta att se till att ficklampan fungerar.
2

Lokalisera reservdäcket /jack verktygslåda (oftast i en av sido dörrpaneler i bak i 4Runner där uttaget är. Du kan behöva läsa i manualen som olika generationens 4Runners kan ha lagt domkraft och verktyg på olika platser.
3

Separat och montera de tre delarna av reservdäcket verktyget, med början med den rundade krokänden. Fäst den raka stången till det, då det rörtång kommer att ha en 3/8 tums hål i mitten som får plats på avsluta och skapa ett T-handtag, men inte fäst rörtång ännu.
4

Lokalisera reservdelar kammaren däck verktyg ligger på stötfångaren /bakluckan på 4Runner av registreringsskylten. Det är en avlånga hålet. Slå på ficklampan (du kommer att behöva ficklampa att rada verktyget upp på den soligaste dagen på året, än mindre en mörk natt) och titta in i kammaren. Vid slutet, kommer du att se ett spår i vinsch enhet som chefen för den rundade kroken passar in. Skjut in verktyget i kammaren och justera kroken i öppningen av vinschen enheten.
5

Applicera rörtång på slutet att göra T-handtag och vrid moturs för att varva ner kabeln håller däcket på underredet av 4Runner. Du kommer att vilja sänka tillräckligt med kabel för att tillåta tillräckligt slack att ta bort navet nyckeln från mitten av reservhjulet. Öva tar bort det och sätter den igen ett par gånger. För att höja däcket, helt enkelt ersätta navet nyckeln och vrid de verktyg medurs för att aktivera vinsch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100972.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.