Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur ta reda på måtten för en specifik Däckstorlek

Utnämningen av moderna däckstorlek ger tillräckligt med data för att beräkna höjden, bredden och diametern på varje däck. Utmaningen i att omvandla en däckstorlek till användbara mätningar är att en del av den storleken är på engelska mätningar och en del är i metriska. När du förstår vad de olika siffror som listas i en däckstorlek representerar, kommer du att kunna beräkna måtten på något däck. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Skriv ner däckdimension anges på sidan av däcket. Den däckdimension kommer att vara i det här formatet: 275/65R18. Storleken kan ha ett "P" eller "LT" framför siffrorna, men de kan lämnas utan avseende.
2

Beräknas bredden på däcket i inches. Det första numret som finns - i exemplet: 275 - är avsnittet däckets bredd i millimeter. Däckbredden är måttet på den bredaste delen av däcket, ungefär halvvägs mellan fälgen och slitbanan. Konvertera millimeter till inches genom att dividera det avsnitt med 25,4. För exempel ger 275 dividerat med 25,4 en bredd av 10,83 inches.
3

Beräkna höjden av däcket i millimeter och tum. Det andra numret i däckstorlek är aspektkvoten och är procentandelen av höjden av däcket till bredden. Multiplicera sektionsbredden gånger bildförhållandet att få höjden från fälgen att beträda. I exemplet, ger 275 gånger 65 procent en höjd av 178,75 mm. Konvertera till inches genom att dividera med 25,4. Detta däck har en höjd av 7,04 inches.
4

Beräkna diametern av däcket genom att lägga till ett däck höjd gånger två till fälgens diameter. Den sista siffran i ett däck är storleken på fälgen i inches däcket passar på. I detta fall kan en 18-tums fälg. Däcket höjden är från fälgen till slitbanan så det måste tillsättas två gånger för att fälgens diameter. I exemplet, ger 7,04 plus 7,04 plus 18 ett däck diameter av 32,08 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101405.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.