Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Information om bildäck

Premium däcktillverkare testar och indexera sina däck genom att utföra varje känt om hur man förstöra ett däck och, i att göra så, gör vad ett däck håller längre och vad däckets högsta säkerhet parametrar. Det första för någon som är på väg att köpa nya däck bör veta är hur man ska läsa och förstå vad som är på däcksidan. Däck Grunderna

Grunderna är vad ett däck är, är vad ett däck gör och vad rätt däck till ett visst fordon. En populär däck annonsen bara om säger allt: "Om däcket möter vägen." Det handlar om kontroll en förare har över fordonet.

Större fotavtryck, desto mer stabilitet fordonet har. De flesta nya däck mönster är upp-storlek fälgens diameter. Detta för att öka däckets fotavtryck och förkorta sidovägg höjd, vilket i sin tur ger bättre manövrerbarhet.
Läsa sidoväggen

ingjuten i däcksidan är dess storlek , fälgstorlek, passagerare eller lätt lastbil typ, dess vikt bäregenskaper och lufttryck
Däckspecifikationer

Exempel:. "P225/60R16 97T M + S "

Enligt Michelindäck, bokstäver och siffror har följande betydelse.

" P "betyder här däcket har utformats och testats för en personbil.

Den "225" anger däckets hela bredd monteras på den föreslagna storleken fälgen, och pumpade till sin maximalt tryck. Detta mäts i millimeter. The "60" är proportionerna, matematiskt definierad som

"förhållandet mellan däckets höjd och däckets bredd." Ett däck med en "70" procent förhållandet att vara smalare än ett däck med en "60" procentförhållande.

"R" representerar däckets konstruktion av stomlager som körs "i 90 graders vinkel mot riktningen för resa. "

" 16 "är RIM: s totala diameter.

" 97 "är däckets belastningsindex, som anger den maximala belastningen" däcket är godkänt att medföra vid maxtrycket. " Ju högre belastningen indextal, desto större dess lastbärande kapacitet är.

"T" indikerar hastighetsindex. Detta bör motsvara hastigheten hos det fordon.

M + S indikerar att däcket kommer att fungera i lera och snö, liksom på våt eller torr asfalt.
Däck underhåll
En bra ringtryckmätaren hjälper till med underhåll.

Tire underhåll bör följa några enkla riktlinjer så att fordonsägaren kan få ut det mesta av däcket investeringen. Först köper du en bra mätare däcktryck, eftersom underpumpning trycket är den största orsaken till däck misslyckande. Däck lågt lufttryck orsakar ett däck för att generera värme att det inte kan bli av med och orsakar mycket snabbare däckslitage, samt ökade bränslekostnader.
Däckslitage

Utför en visuell inspektion av slitbanan för att se att däcken bär jämnt över slitbanan, liksom däckets omkrets slitage. Framdäcken slits snabbare på axlarna på grund av att göra svängar, medan de bakre däcken slits jämnare över däcket. Detta är orsaken till periodisk däckets rotation. Ytterligare inspektera de oregelbundna slitagevarnare. Dessa slitagemönster kan orsakas av obalanserade däck, bilens anpassning och möjligen fordonets stötar. Omedelbar korrigering av problemet genom däckhandlare kan spara de aktuella däcken och tillåta dem att hålla längre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101261.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.