Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla Storlekar motorcykeldäck

Montering en motorcykel med nya däck kan vara en förvirrande process. Eftersom siffrorna tryckta på däcket inte kommer med en omedelbar siffra för siffra eller bokstav för bokstav översättning, kan motorcykeln själva däcket inte omedelbart främja processen. Men om du vet vad du ska leta efter och kan översätta informationen som finns på din motorcykel däck, kan du hitta storleken och har din motorcykel utrustad inom timmar. Instruktioner
1

Kontrollera däckens plakat eller däck sidoväggar. Instruktionsboken innehåller också motorcykelns däckdimension.
2

Kontrollera sidovägg dina motorcykeldäck. Leta efter en 10-siffrig kombination av bokstäver med siffror. Till exempel kan sidoväggen innehåller följande formulering: 130/90-16 67 H.
3

Översätt den 10-siffriga formulering. Den första uppsättningen av siffror (ett 3-sifferkombination) indikerar bredden på däcken (130 mm). De nummer som följer snedstreck anger proportionerna mellan höjd och vikt (90). Följande 2-siffrigt nummer anger fälgens diameter i inches (16). De två sista siffrorna anger belastningsgrad och "H" indikerar hastigheter.
4

Förstå bildformatet för att bestämma storleken motorcykeldäck. En motorcykel med ett bildförhållande på 80/80-16 innebär att däcket har ett bildförhållande på 80 procent. De två första siffrorna visar att däcket är 80 mm bred. Den andra uppsättningen siffror indikerar att däcket är 80 procent av 80mm i höjd (0,8 x 80) eller 6,4 mm hög.
5

Ta bildförhållandet till en däckhandlare och be att monteras för nya motorcykeldäck. Ge bildförhållandet (80/80-16) eller 10-siffrigt nummer tryckt på sidan av dina motorcykeldäck. Du kan också ta bruksanvisningen och ha alltid kontrollera storleken motorcykeldäck för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100971.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.