Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man lägger slangen lufttrycket på däck Stem

En däckets ventilskaft är en liten ventil monterad på fälgen av ett pneumatiskt däck, som tillåter luft att läggas till i däcket med hjälp av ett lufttryck slang. Slangen kommer att ingå i en anordning som används för att generera luft, till exempel en automatisk kompressor eller manuellt driven pump. Montering av slangen lufttrycket ordentligt till däckens stam, och bildar en tät förslutning, är en integrerad del ett däck. Rätt däcktryck är viktiga för optimal bränsleekonomi och däckens livslängd. Saker du behöver
Inflation enhet (kompressor eller manuellt styrd pump)
Visa fler instruktioner
1

Leta ventilskaftet på hjulet. Skaftet skjuter ut från kanten och med sin spets riktad mot mitten på hjulet. Ta bort den svarta plastlocket på spetsen av skaftet.
2

Montera munstycke av lufttrycket slangen på stammen. Vissa luftledningar har små spakarna på munstycket. Med dessa, skjut luftledningen på ventilspindeln och använd tummen för att stänga spaken, tätar munstycket på stammen. Andra luft linjer har en gängad adapter som skruvas på ventilspindeln. Med dessa, skruva luftledningen på ventilspindeln så långt det går. Kompressorer, såsom de som ibland finns på bensinstationer, inte kommer att fästa på ventilspindeln. Håll luftledningen på ventilspindeln samtidigt som du trycker på spaken på linjen att aktivera luftflödet.
3

släppa in luft i däcket.
4

Kontrollera lufttrycket regelbundet. Vissa lufttryck slangar kommer att innehålla en lufttrycksmätare - genom att släppa handtaget, och skära av flödet av luft, kommer mätaren registrerar trycket inuti däcket. Manuella pumpar kan utrustas med en tryckmätare ratten. I varje fall, pumpa upp däcket vid eller nära det rekommenderade trycket. Ett däck rekommenderade trycket kommer att tryckas på däcksidan.
5

Demontera slangen lufttrycket från däckets ventil, är en gång rekommenderat däcktryck uppnås. Montera det svarta plastlocket tillbaka på toppen på ventilskaftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101325.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.