Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man installerar ett däcksventil

Använda ett fordon med ett för lågt däck äventyrar säkerheten för föraren och passagerarna. Detta kan också förkorta livslängden på däcket och även skada den. Det finns många skäl till varför ett däck kan läcka luft och inte kan hålla sin däcktrycket. Luftläckage från däckets ventilskaftet är bara en av dem. Med tvål och vatten är ett enkelt sätt att kontrollera däckets ventilspindeln. Bubbelbildning på någon del av däckets ventilskaftet kommer att indikera att det finns en läcka, och ventilskaftet kommer att behöva bytas ut. Saker du behöver
domkraft
Däck järn
Crowbar
gummiklubba
Spetstång
ersätter däckets ventil
Glidmedel
Luftkompressor

Visa mer instruktioner
1

bort hjulet med däckets ventil som behöver bytas ut från fordonet. Spricka muttrarna på däcket gratis genom att rotera dem motsols med ett däck järn. Placera domkraften under axeln bakom däcket och lyft hjulet från marken. Avsluta skruva åt muttrarna helt med däck järn drar sedan hjulet från axeln.
2

Placera hjulet på en hård, plan yta. Hjulet ska ligga platt med däckets ventilspindeln uppåt.
3

Tryck ventilnålen att avlägsna eventuell kvarvarande lufttrycket inuti hjulet.
4

Wedge en kofot mellan hjulets fälg och däcket. Tryck ner på däcket med kofot. Använd hjulets fälg som hävstång för att bryta däckets vulst. Du kan också använda en gummiklubba för att hamra ner däcket för att hjälpa Dra loss däckets kant från hjulets fälg.
5

Bänd däckets kant över hjulets fälg med kofot. Arbeta dig runt hjulet, flytta kofoten upp och ner tills däckets kant är helt över hjulets fälg.
6

in handen i däcket och ta bort den gamla ventilspindeln med ett par nål-tång.
7

Smörj in den nya ventilen sedan in den i hålet från insidan av hjulet. Dra däckets ventilskaftet från utsidan av hjulets fälg.
8

Sätt däcket i hjulets fälg med kofot bänd däcket tillbaka in hjulets fälg. Använd gummiklubba för att hamra hjulet på plats igen.
9

Pumpa upp däcket till rekommenderat tryck med en kompressor. Se däckets sidovägg för rätt lufttryck.
10

Montera hjulet på axeln och dra åt muttrarna med däck järn. Sänk domkraft. Dra åt alla muttrarna igen för att säkerställa att de är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101984.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.