Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Tire Inflation Guide

Däck inflation har varit ett hett ämne sedan president Carter rådde förarna att bevaka sina däcktryck för ökad bränsleekonomi och säkerhet. Det var på 1970-talet, och lite har förändrats under de årtionden sedan. Rätt däcktryck är ett enkelt sätt att förbättra bränsleekonomin och säkerhet samtidigt förlänga livslängden på dina däck. EPA uppskattar att hålla rätt lufttryck i däcken kan minska bränsleförbrukningen med 3 procent jämfört med dåligt pumpade eller overinflated däck Korrekt Tire Inflation

Däcktryck ständigt förändras med utetemperaturen och tryck. Varmt väder får luft att expandera och kallt väder gör att kontrakt. Kontrollera trycket i varje av dina däck minst två gånger per månad. En enkel lufttrycksmätare kan köpas för mindre än $ 5 och enkelt butiker i handskfacket.

Rekommenderat däcktryck beror på däckets storlek. Alla fordon har rekommenderat däcktryck tryckt på insidan dörrpanelen och i bruksanvisningen. För att minska lufttrycket i ett däck, ska den spetsiga änden av lufttrycksmätare. Använd den till mitten av ventilskaftet i några sekunder åt gången, och sedan kontrollera trycknivån. Upprepa processen tills önskat tryck uppnås.

Små kompressorer kan köpas för mellan $ 20 och $ 30 för när du behöver lägga till luft. Om du inte vill köpa en kompressor, de flesta bensinstationer har luft maskiner du kan använda för mindre än $ 1.
Overinflating

overinflated däck blir riskabelt när värme får luft att expandera, vilket ökar sannolikheten för en punktering. Overinflated däcken ökar slitaget i mitten av slitbanan och minskar däckens livslängd. För mycket lufttryck kan också minska åkkomfort genom att göra gupp och ojämnheter väg mer uppenbara.
Underinflating

underinflated däck minskar fordonets dragkraft och bryta prestanda, skapar en fara i dåligt väder. Underinflated däck skapar ojämnt däckslitage genom att ha för mycket vikt på ytterkanten av däcket, vilket minskar däckets hela livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101039.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.