Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däck Load Range Definition

Vid köp av fordonsdäck, är det mycket viktigt att se till att de är ordentligt anpassad till fordonet. Särskilt mycket däck med rätt belastningsgrad köpas så att fordonets säkerhet inte äventyras. Definition

Belastningsvärdet är ett mått på däckets styrka - dess förmåga att hålla lufttrycket under belastning
Betydelse

. Det belastningsvärde påverkar sidoväggen styrkan hos ett fordonsdäck. Om ett däck har en belastningsgrad som är för låg, kan hanteringen av fordonet blir instabilt när sidoväggen spännen under fordonets vikt. Omvänt kan en mycket högre belastning än vad som behövs harshen dramatiskt åkkomfort. Rekommenderad belastning för fordonets däck kan hittas i sin
Identification

bruksanvisning. Det är också normalt fäst vid en, som finns placerad på en av fordonets dörren sylt. Om du byter däck som levereras med fordonet från tillverkaren, är belastningsgrad skrivet på däcken en lämplig guide.
Överväganden

Däck har olika bärighetstalen beroende på lufttrycket i däcken. Till exempel kan ett däck ha en högre belastning i uppblåst till 38psi än när uppblåsta till 32psi. Se alltid till att den önskade belastningen rating kan erhållas fordonstillverkarens föreslog däcktrycket.
Lastbilsdäck

Bildäck har belastningsgrad uttryckt i siffror. Lastbil och lätta däck har belastningsgrad uttryckt som en bokstav i alfabetet i stigande ordning. Därför skulle ett däck med ett "D" belastningsgrad tåla betydligt mer vikt vid ett givet lufttryck än ett "A" rated däck.
Load Index

Belastningsindex är ett nummer som motsvarar den fysiska belastningen-hantering vikten av ett däck i kg eller pund. Belastningsindex kan användas som en hänvisning att hitta vikten i pounds eller kilo. Till exempel motsvarar en last index på 105 till 2,039 pounds eller 925 kg. Detta diagram finns inuti bilens dörr sylt och finns i butikerna däckbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101213.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.