Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla dina däck 'Age

Du kan kontrollera ålder bilens däck genom att placera serienumret på däck och avkoda den. Däck som har tillverkats sedan 2000 har det år och vecka för tillverkning som de fyra sista siffrorna i deras serienummer. Du kan bestämma åldern på dina däck genom att lokalisera din däckets serienummer och med hjälp av en kalender för att bestämma när dagen som överensstämmer med den vecka som tillverkningen. Saker du behöver
Jack
rörtång
Pen
Paper
Internet
Kalender
Visa fler instruktioner
1

Användning ditt däck järn för att lossa muttrarna på ditt hjul. Använd domkraften för att lyfta däcket från marken. Ta bort muttrarna och dra däcket utanför fordonet. Du tar bort däcket eftersom de flesta däck har endast delvis serienummer tryckt på ena sidan av sidoväggen och den fullständiga serienumret tryckt på den andra.
2

Undersök bilens däck för att leta upp serienumret . Serienumret är ett 10 -, 11 - ". DOT" eller 12-siffriga kombination av bokstäver och siffror som är tryckt på däcksidan efter bokstäverna Om serienumret inte verkar ha rätt antal siffror, är det förmodligen en del, och du kommer att behöva kontrollera den andra sidan av däcket för att hitta hela serienumret.
3

Skriv ner serienumret, med särskild uppmärksamhet på de fyra sista siffrorna i numret. De kommer att se ut ungefär så här "5107." Den 51 är den vecka på året, näst sista, att däcket tillverkades, och 07 står för 2007.
4

Konsultera en kalender för året däcket tillverkades och beräkna vilka datum motsvarar med veckan noterat på däcket för att få en exakt ålder för dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101576.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.