Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Soft Top Treatment

Mjuka toppar ser bra ut när du först köpa bilen, men materialet kan snart förlora sitt utseende, eller ännu värre, att vatten i bilen. Lite kunskap om vårdprocesser och kemikalier att använda kan bromsa denna process. Typer av material
p Det finns två typer av sufflett material. Den första är vävda fibrer (vilket är oftast syntetiska) eller en bomull-syntetisk blandning. Det andra materialet är en tjock vinyl, som är flexibel vid första, men med tiden kan bli styvare vilket gör den sårbar för sprickbildning och delning.
Behandling När New

Vakuum materialet, sedan blöta det väl och använda en specialitet tyg eller vinyl renare godkänts av tillverkaren med en mjuk, nylon borste för att rengöra materialet. När du är klar, låt upp för att torka ordentligt, sedan använda ett godkänt skydd för materialet och applicera den jämnt över ytan. Låt detta torka naturligt, applicera sedan ytterligare två skikt.
Renovering Äldre Toppar

våt toppen ordentligt, sedan använda en godkänd sufflett renare, efter anvisningarna noggrant. Flera rengöringar kan vara nödvändigt beroende på hur smutsig den är. Låt materialet torka ordentligt, sedan använda en tillverkare-godkänd beskyddare att belägga toppen, vilket gör att den är för rätt material. Du kan behöva använda upp till den dubbla mängden av beläggningen behövs för ett nytt fordon. Upprepa denna behandling regelbundet för att hålla toppen i gott skick.
Varning

Använd behandlingar som är särskilt utformade för konvertibla bil tops, eftersom även milda rengöringsmedel och tvättmedel kan innehåller kemikalier som kan försämra materialet eller sömnad. Fråga återförsäljaren om du är osäker eller gå till din lokala Biltema för vägledning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123169.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.