Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur du skyddar undersidan av din bil från vägsalt

I städer med snörika vintrar, är vägsalt ofta den första försvarslinjen mot isiga vägar. Då sprids på snö och is, reagerar salt med den för att sänka vattnets fryspunkt och hålla det flytande trots kyla. Detta förhindrar vägar från att bli farligt hala. Tyvärr, vägsalt s reaktiva egenskaper utlösa även förödelse på bilar som kör över det. Salt skvätter på bilkarosser snabbt leder till rost. Med ett par skyddande steg före och under vintern kan rädda bilens underrede från omfattande skador. Saker du behöver
Underrede tätningsmedel
Vatten
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen mycket noga på senhösten. Detta kommer att möjliggöra ett skikt av tätningsmedel som ska tillämpas på underredet och vax på kroppen utan att fånga material som kommer att uppmuntra korrosion.
2

Spray ditt underrede med ett tätningsmedel. Detta kan tillämpas av vårdpersonal på ett garage, eller i hemmet. Spray tätningsmedel finns på de flesta bil-butiker, särskilt i områden med vägsalt används. Var extra uppmärksam på bromsen och bränsleledningar vid tillämpningen tätningsmedel, eftersom dessa är de delar av underredet mest utsatta för korrosion från vägsalt. De förhindrar också en allvarlig säkerhetsrisk om de misslyckas.
3

Tvätta bilen ofta under vintern. Du bör försöka att tvätta bilen minst var 10 dagar. Många biltvättar erbjuder underrede tvättar och rengöring ånga, särskilt under vintertid då vägsalt används. Tvätta bilen så snart som möjligt efter varje snöfall, och när temperaturen blir över 40 grader. Om du tvättar på en biltvätt, undvik de som använder återvunnet vatten, eftersom det kommer sannolikt att vara ganska salt.
4

Undvik att köra genom pölar med stillastående vatten. På vintern kommer dessa pölar vara kraftigt saltlösning och kommer lätt stänka upp i din underrede.
5

Rengör däcken regelbundet för att se till att de inte bär våta löv eller annat material som håller vattnet. Detta vatten kan sprutas in i din underrede, vilket leder till rost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122980.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.