Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Oxiderat Metoder Aluminium Polering

Aluminum oxidation uppstår när aluminium reagerar med syre som finns i luften. Du kan behandla aluminium så att det har en skyddande beläggning och syre kan inte komma i kontakt med metallen. Men rent aluminium reagerar och ger en svart färg. För att få din aluminiummetall ser ut som ny är det möjligt att polera bort aluminiumoxid. Syrarengöring

Använda syror för polering oxiderad aluminium är främst för kraftigt oxiderad aluminium. Dessa syror strippa tung tarnish eller korrosion på starkt oxiderade metaller. Var medveten om att polera med syror har hälsoproblem, eftersom de sura produkter som finns är giftiga. Testa alltid syra på en liten fläck först och följ anvisningarna från tillverkaren. Du kommer att behöva använda skyddskläder, skyddshandskar, skyddsglasögon och i vissa fall andningsapparat.
Våtslipning

Använda flera olika grit sandpapper och vatten, våt sand oxiderad aluminium. Börja med den grövsta sandpapper och arbeta dig ner till den finaste säd. Håll sandpapper blöt hela tiden. Använd en alum polish för mer glans. Denna metod för aluminium polering är tidskrävande och tröttande. Om du polera en aluminiumfälg du måste göra det för hand på grund av de olika ytorna och spåren.
Swift Metod

Swift metoden utvecklades av Swift Museum Foundation för polering aluminiumpaneler på vintage flygplan. Först rengör aluminium av damm och skräp och skölj den med vatten. Använd tri-natriumfosfat för att avlägsna eventuell vax, silikon eller oljor på ytan. Börja med att använda den polska konstruerad för ojämna ytor och repor och arbeta dig igenom de olika polerar tills du använder micron-nivå avslutande produkt. Det är som att använda sandpapper, gå från en grovt grus till ett fint grus. Applicera polera med en ull Compounding pad, vid 2000 rpm. Efter polering, rengör aluminium med ett rengöringsmedel. Låt ytan torka och gör en sista touchen med en fleece-liknande tyg. Denna metod ger en spegelblank yta och eliminerar eventuella milky områden.
Ugnsrengöringsmedel

Människor har använt ugnen för att rengöra aluminium kanoter och det kan också ta bort oxidation från andra aluminium ytor. Spraya ugnen renare på den oxiderade aluminium yta. Låt renare på i ca 10 minuter eftersom den arbetar sig igenom den oxiderade ytan. Du kommer att se bubblor börjar bildas. Skrubba oxiderad aluminium med en tråd skurborste tills all oxidationen avlägsnas och sedan tvätta bort renare med vatten. Applicera ett tunt lager polish eller vax för att uppnå en glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123173.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.