Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vilka är källorna av vatten på jorden?

Vatten, som omfattar cirka 70 procent av jordens yta, kommer i form av söt-och saltvatten. Den finns över hela världen, i nästan varje region oavsett hur torrt det kan verka. Att veta om några av planetens vatten källor ger dig lite insikt om detta "blå planeten," och hur vattnet är viktig för överlevnaden av levande ting. Hav

Oceans innehåller mer än 90 procent av jordens naturliga vattenreserver. Består av saltvatten, haven är lika gammal som själva planeten. Vattenförekomster såsom Pacific, Atlanten och Indiska oceanen är hem till den mest mångfald av liv på planeten, och mycket av planetens hav är outforskat grund djup, mörker och temperaturer.
Sjöar

insjöar är inlandet och fann alltigenom varje region av planeten. Vissa sjöar, dock har vissa saltvatten innehåll, eller bräckt vatten. Liksom hav, sjöar är hem för olika former av liv, från fisk och skaldjur till alger och mikroskopiska organismer. Sjöar varierar i storlek från små och pittoreska med massiva, såsom de stora sjöarna i USA.
Floder och bäckar
Rivers

och vattendrag är naturliga källor för rörligt sötvatten som kan hittas i varje land i världen. Floder och vattendrag kan vara så liten att du bokstavligen kan kliva över dem. Eller, som i Mississippifloden, kan de vara så stor att de flesta människor inte kunde simma över dem. Floder tömma i vattendrag som sjöar, bassänger, dammar och även havet. Levande organismer trivs också i floder och vattendrag, men dessa naturliga vattenkällor är kända för sin förmåga att urholka stenar och naturligt släta och putsa dem.
Förorening av jordens vattenkällor
< p> Vattenförorening är en allvarlig fråga. Människan förorenar världshaven och andra vattendrag genom att tömma sitt avfall till sjöar, vattendrag och hav. Vissa regeringar fastställa strikta riktlinjer om mängden avfall dumpas till havs, och vissa endast offshore dumpning av avfall helt och hållet, men det händer fortfarande. Med ständigt källa av vatten på jorden är en livsmiljö för livsformer i alla former och storlekar, är det viktigt att veta om att föroreningarna har på vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123168.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.