Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort Chrome & emblem från en 1964 El Camino

Ombyggnad och underhålla äldre modell El Caminos, däribland 1964-modellen, kan innebära att ta bort krom och emblem. I vissa fall kommer emblemet eller en bit av krom du är ute efter att ta bort fästas med en skruv eller en uppsättning skruvar samt med lim. Om så är fallet, ta bort fästena först och därefter följa förfarandet för lim borttagning. Det är viktigt att ta din tid med den här uppgiften om du vill ha det färdiga resultatet för att se så snyggt som möjligt. Saker du behöver
Värmepistol eller hårtork
tjäravlägsnande spraya Sida 2 till 3 fot av £ 30 fiskelina
Lim /goo borttagning flytande
varmt tvålvatten
bilvax
sämskskinn
Visa fler instruktioner
1

skölja ner emblemet eller Chrome och det omgivande området, med varmt tvålvatten och en ren, mjuk trasa, till säkerställa en ren arbetsyta innan du startar borttagningen. Att arbeta på en smutsig yta kan repa lacken på bilen, och det varma vattnet hjälper påbörja processen med att lossa limmet. Skölj och torka området innan du fortsätter.
2

Värm emblem eller krom tills limmet under det börjar lossna, med hjälp av värmepistol eller hårtork. Du vet att det är varmt nog när emblemet är något rörligt eller ganska varm. Om du använder en värmepistol, med vilken den potentiella temperaturen är mycket högre, håll ett avstånd på sex till tio inches från ytan av bilen för att undvika skador på omgivande färgen.
3

Spraya tjäravlägsnande agent på och runt emblemet frikostigt. Fortsätt att hålla emblemet varm med fön eller värmepistol. Läs etiketten på kemikalien att avgöra hur länge medlet bör lämnas att sitta, och följ alla säkerhetsregler för arbete med produkten. Det är viktigt att ge ombudet rätt att sitta så länge som rekommenderas så att den tuffa lim kan brytas ned.
4

Börja separera emblemet långsamt, med hjälp av fiskelina. Se till att emblemet och lim, och inte färgen under, är på väg bort ytan av bilen. Om limmet inte har helt brutit ner tillräckligt av denna punkt, tillbaka till steg 2 och upprepa processen. När det är klart att limmet släppa ytan av bilen, se till att du använder kontinuerligt tryck i långsam takt för att väsentligt skära bort emblemet och så mycket lim som möjligt för att minska arbete senare. Gör detta tills emblemet helt separerar från ytan av bilen.
5

Applicera lim /goo remover för att ta bort överflödigt bindemedel. Med hjälp av en liten mängd remover i taget, ta bort alla av limmet från ytan av bilen. När all limmet avlägsnas, tvätta, skölj och torka ytan igen.
6

Applicera en liten mängd av din valda varumärke bilvax till ytan där emblemet eller krom gång var. Applicera bilvax enligt produktens instruktioner och polera med ett sämskskinn tills nöjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123165.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.