Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Det bästa sättet att tvätta bilrutor

Bil windows kan vara svårt att tvätta på grund av ludd och ränder som är kvar efter rengöring dem. Den ludd är kvar av handdukar och ränder orsakas av antingen fönsterputs eller handduk som du använder. Men genom att använda rätt handdukar, städning lösning och rätt teknik, kan du tvätta bilrutor, lämnar dem rena och ränder. Material

att tvätta bilrutor så bra som möjligt, få en 100 procent bomull kirurgiska handdukar, en våffla väva mikrofiber handduk, och ett fönster renare såsom Invisible Glass av Stoner eller Windex Multi-Task . Kirurgiska handdukar fungerar bäst för att tvätta fönster eftersom de är luddfri och absorberande. Svammel väva mikrofiber handdukar är mer absorberande än vanliga mikrofiber handdukar och även polera glaset rent.
Utanför

Innan du tvättar din bil fönster, använd en ren handduk att avlägsna eventuell limrester som kan ha fastnat från gamla klistermärken eller dekaler. Om du har hittat glas orsakade av hårt vatten, ta bort fläckarna med två delar destillerat vit vinäger med en del vatten för mildare fläckar eller ren vinäger för tyngre fläckar. Om det finns skador på glaset på grund av hårt vatten, måste du använda glas polish såsom p21 Multi-Surface Finish Konservator genom att följa anvisningarna på flaskan.

Du kan börja tvätta framrutan , då bakrutan, då sidorutorna. Glöm inte att rengöra backspeglarna också. Spraya fönsterputs på glaset, och se till att du täcker hela fönstret. Spraya inte så mycket renare att det börjar köra ner glaset. Omedelbart efter sprutning glaset, torka av renare med en ren kirurgisk handduk med en cirkelrörelse. Du kan gnugga lite mer där du behöver ta bort fläckar och smuts. Du kan också spraya lite mer fönsterputs om det behövs. Buff änkorna torrt med en ren svammel väva mikrofiber handduk. Glöm inte att torka främre och bakre torkarblad med en ren handduk med tvättsprit för att skära igenom smuts och fett. För sidorutan sänka fönstret till ungefär en tum så att du kan tvätta den övre delen av glaset. När ren och kratsade, rulla fönstret tillbaka upp och rengöra resten av fönstret uppmärksamt till hörnet av fönstren.
Inside

Clean insidan av vindrutan och insidan av bakrutan användning av samma procedur som utsidan glas. Det är bäst att rengöra vindrutan när man sitter i passagerarsidan eftersom ratten inte kommer att vara i vägen. Det bästa sättet att rengöra bakrutan, vilket är den svåraste fönstret för att rengöra, är att styra din handduk med baksidan av handen. Använda handflatan kommer att bli svårt på grund av vinkeln av glaset. Om du har tonade fönster, undvek repor och förstöra dem genom att använda ett milt rengöringsmedel, bara med vatten eller med en polermaskin som Plexus, som är säker att använda på Färgtoning film. Slutligen, gå runt bilen kontrollerar för eventuella ränder kvar på glaset. Om du hittar några strimmor, helt enkelt polera dem med bort svammel väva mikrofiber handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122346.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.