Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Egg effekt på billack

upptåg av egging bilar har funnits nästan sedan bilarna först uppfanns. Många människor minns förtjust barndomsminnen av soaping fönster, TP-ing träd och eggade bilar under Halloweens från det förflutna. Tyvärr, eggade bilar är juridiskt en akt av vandalism och kan leda till fängelse för förövaren, beroende på hur mycket skada har gjorts till offrets egendom. Om du är den olyckliga offer för en drive-by egging, här är vad du kan göra för att undvika en dyr lack. Sammansättning av ett ägg

Ett äggskal är mestadels består av kalciumkarbonat, men innehåller också magnesiumkarbonat, kalciumfosfat och protein, liksom små mängder av andra organiska ämnen. Den äggula innehåller alla äggets fett, zink och vitaminerna A, D och E. De flesta av äggets fosfor, mangan, järn, jod, koppar och kalcium innehåll är också närvarande i gulan, medan den vita innehåller det mesta av niacin och riboflavin. Addera vad detta betyder för bilens lack

Skalet kan repa lacken, och, i vissa fall, kan det gå hela vägen till plåten . Insidan av ägget kommer att binda till ytan av bilen om de lämnas att sitta för länge. Den metod du använder för att "unbond" ägget antingen kan spara din färg eller resultera i en dyr reparation.
Vad göra

först bort skaldelarna för hand för att undvika ytterligare repor. Sedan slang utanför bilen med vanligt vatten. Om ägget har "stekt" på bilens yta och kommer inte att lossna med vanligt vatten, är det dags att gå vidare till fas två. Blanda lika delar av hushållens ammoniak och vit vinäger, blöt en mjuk trasa (som en tvättlapp) med blandningen och håll den mot ägget tills den börjar mjukna. Försiktigt plocka på ägget med en nagel. Den kommersiella produkten "Goo Gone" eller en bugg och tjära remover kan användas i stället för ättika och ammoniak blandning, men återigen, måste du hålla ägget indränkt med vad du använder --- och ha tålamod. Det enda du kommer att uppnå genom att rusa borttagningen är skador på lack.
Resultat

bilens lack bör inte uppvisa några spår av egging. Men om vita fläckar kvar på klarlack, använd mer ättika och skrubba med en tvättlapp. Du kanske också kunna polera ut eventuell kvarvarande färgning och lätta repor skal när du vaxa bilen.
Missuppfattningar

Många människor tror ägget själv har korrosiva egenskaper som kommer att skada en bils färg. Men det enda som kan skada lacken är skalet, som kan repa den, och avlägsnandet. Om du tar dig tid att ordentligt ta bort ägg från din bil, bör någon skada vara minimal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122347.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.