Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en Glasfiber bil

Äga en glasfiber bil innebär att behöva vidta särskilda säkerhetsåtgärder vid rutinmässigt underhåll. Glasfiber fordon använder olika material i ytskikt och färger än den typiska produktionen fordonet. Detta innebär att speciella rengöringsmedel och polish kommer att behövas för att hålla dem ser bra ut. Vid tvättning och vaxning din glasfiber bilen kom ihåg att använda rätt produkter. Blanda inte dem med produkter som används för dina andra fordon eller du riskerar att skada din glasfiber bil. Saker du behöver
Microfiber handdukar
Microfiber tvättsvamp
Cotton applikatorer
Clay bar
Sprayflaska eller spray detalj smörjmedel Review Ett smörjfett som skär diskmedel
Glasfiber-specifik vax
Visa fler instruktioner
1

Tvätta bilen med ett högkvalitativt fett-skär diskmedel för att plundra de gamla vax. Tänk på att aldrig tvätta glasfiber bil i solen eller när bilen kroppen är varm. Tvätta bilen i skuggan av ett garage. Använd microfiber svampar och handdukar för att skydda lacken.
2

Clay bar bilen. Detta kommer att ta bort föroreningar från ytan av färgen som missades av tvättmedel. Glid leran bar på färgytan efter imma färgytan med tvålvatten (en sprayflaska som fungerar bäst för detta) eller en spray detalj smörjmedel. Du ska känna ett lätt motstånd på ytan när man kör baren över färgen. När du går över samma område upprepade gånger du kommer att känna mindre friktion tills ytan glider smidigt. När stången rör sig fritt du är klar.
3

Applicera en glasfiber-specifik vax med en bomullstuss applikator Låt vaxet torka helt. Den varmare det är utomhus, desto snabbare kommer det att torka.
4

bort det torkade vaxet med en microfiber handduk med cirkulära rörelser. Byt handdukar när de blir fyllda med torkad vax. En ren handduk polermedel. En smutsig handduk smutsfläckar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122614.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.