Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vad orsakar Interior Window Haze?

Enligt Kleen Way, glas korrosion, fläckar vatten och miljöförstöring är vanliga orsaker (inre /yttre) fönster dis och grumlighet. Lär effekterna av vissa delar (naturliga och onaturliga) till fönster och glas, och föreslog åtgärder prövas av andra. Glas Korrosion
Varmvatten på biltvättar är farligt.

glas, för det mesta, är härdat för resistens mot naturliga element och föroreningar. Även resistent, glas är inte oförstörbara, hävdar Corrosion Läkare. Förekomsten av fluorvätesyra och fosforsyra i vatten, orsakar en strippa bort av alkali från glaset, vilket leder till ytterligare korrosion och dis. Den varmare temperaturen på vattnet exponering, desto mer betydande korrosion och töcken till glas eller fönster.
Minerals och metalljoner
Regnvatten har högt mineralinnehåll.

Enligt Wise Geek, är vatten rik på kalcium, magnesium, metalljoner, och andra mineral innehåll. Det kan också inkludera bio karbonater och sulfater. Dessa mineraler när de sammanställs till ytan av glas (fönster), där de blir kvar under en längre tid, producerar fläckar (små till medelstora kluster av grumling) som speglas från den externa till inre ytorna av fönstret eller glas. Ju varmare vattnet kondens, desto mer envis fläcken. Reducering av temperaturen på vattnet som används för att tvätta glas kommer att eliminera en del av spotting. Vinäger hjälper också till att återställa alkali.
Föroreningar
Polltuion orsakar grumling.

Ocean Air posits, "Haze partiklar är en biprodukt av förbränningen av fossila bränslen. De reflekterar solljuset, vilket uppväger till viss del effekter på grund av ansamling av växthusgaser i jordens atmosfär som även uppstår främst från förbränning av fossila bränslen." Denna uppbyggnad av utbränt bränsle vanligt förekommande på bilrutor är svårt att ta bort. Ett byte av glas krävs ofta. "Vänster till sig själva, vattenmolekyler har en svår tid att komma tillsammans, som de måste göra för att bilda en vätska. Det är lättare för dem att gå med när de är på ytan av partiklarna, som kallas molnkondensationskärnor."

Naturliga Borttagning av Haze citroner
och limefrukter återställa alkali till glas.

Borttagning av typiska glas haze, tack vare enkel kondens och smuts, är möjligt med hjälp av vinäger och /eller citron (lime) juice. Dessa poster hjälpa till med restaurering av alkali i glas. Användningen av en skurborste eller gisslande dyna (om än något knaster), är också effektivt, enligt Thrifty Fun.
Professionell borttagning av Haze

En mångfald av objekt närvarande finns på marknaden för att underlätta avlägsnandet av enkla vatten-kondens töcken. Särskilda glas förbehandlingar för nyinköpta fönster erbjuds för minimering av framtida fläckar. För mer envis och svår vatten fläckar, korrosion och dis, är byta fönster vanligtvis krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122747.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.