Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man målar en ventilkåpa på en bil

Ventilen täcker på många bilar är vad du först ser när man tittar in i motorrummet, så varför inte ha dem ser sitt bästa. Över tid kan ytan rosta och de kan missfärga ser slitna och slå, men med olika färg färger att välja mellan, kan du verkligen skapa en egen look eller kanske matcha dem med färgen på din bil! Jobbet görs bäst med ventilkåpan bort från bilen, även om det kan göras medan locket fortfarande är på bilen. Om du tar bort locket, se till att byta ut den gamla packningen ventilkåpan. Saker du behöver
Hög Heat 500 graders
Sprayfärg 120 och 320 grit sandpapper
Motor avfettningsmedel
Rags
Prep torka eller thinner
Papper ansiktsmask
Rengöringsborstar
maskeringstejp och papper (Behövs om ventilkåpan inte avlägsnas från fordonet)
Visa fler instruktioner
1

Börja med avfettning och rengöring av ventilkåpan och vara säker på allt olja och fett tas bort med hjälp av din motor avfettningsmedel. ner eventuella ojämnheter eller ytrost med 120 sandpapper
2

Sand. Gör detta för hand och sedan följa upp med 320-400 slippapper för en jämnare yta att använda din rengöringsborste för att komma in i skrevor. Var noga med att slipa rent all olja och smuts från öppningarna bulthål också.
3

Innan målning sker uppföljning med ett vax och fett remover eller thinner. Du vill att omslaget ska vara helt vax, fett och dammfri.
4 p Om du målar omslaget samtidigt på bilen, tejp och papper av alla de omgivande områdena. Om du har bort locket, placera locket platt på ett bord eller en bänk täckt med papper placera några små bitar av trä under kanterna på locket för att lyfta upp det från bordet del så att den inte fastnar i papper när färgen har applicerats. Du kommer inte kunna använda en vanlig färgprimer om du väljer att använda en primer alls
5

. Om primer önskas måste du köpa en speciell hög värme primer. I de flesta fall dock, så länge du har en bra prepped yta, kommer primer behövs inte med denna tjockare hög värme måla.
6

Applicera 2 tändare till medelstora rockar väntar 5 till 10 minuter mellan skikten och sedan avsluta med minst 2 tyngre rockar. Du kan också använda en vanlig hårtork för att påskynda torkningen mellan rockar men behålla torktumlaren flyttar eller kommer du riskerar att koka upp eller hudsprickor den nya färgen.
7

Du bör vänta till nästa dag för att installera tillbaka locket på bilen om du har tagit bort det. Det är klokt att också vänta en hel dag innan bilen om du har kvar locket på bilen så att färgen har haft en chans att torka och härda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122136.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.