Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Ta bort rost med en Ultrasonic Cleaner

Ultraljud städare använder ljudvågor sänds genom en vattenlösning för att avlägsna föroreningar såsom rost, måla och olja från metallytor. Enligt National Center for Remanufacturing & Resource Recovery s (NC3R) studie om ultraljud rengöring, ultraljud ljudvågor producera cykliskt både låg-och högtryck fronter mot metallytan. Den initiala lågt tryck fronten orsakar luftbubblor bildas. Därefter följande högtryck front bryter bubblorna, hjälper till att skura bort föroreningar. Med tillägg av en detergentlösning till vattnet, ökar den kemiska reaktionen mellan detergenten och den del yta den rengöringsförmåga. Saker du behöver
bordsskop ultraljud Cleaner Review Rostiga delar
Water
Rengöringslösningen
Neutralizer
Visa fler instruktioner
1

Fyll ultraljud renare tank med vatten. Ta bort den inre delarna korgen och ställ åt sidan.
2

Lägg rengöringslösning till vattnet. Den typen av lösning beror på vilken typ av material som du rengör. Vissa tillverkare av ultraljud städare säljer kompatibla rengöringsmedel.
3

Slå på ultraljud renare och kör i 10 minuter så att lösningen att fördela jämnt.
4

Skaffa en rostig objekt. Det kan vara en bil del eller ett verktyg, eller något metallföremål som har rost på den och är tillräckligt liten för att passa inuti ultraljud renare.
5

Avlägsna lös rost med en trasa om delarna är ömtåliga eller en stålborste för starkare delar. Detta kommer att öka effektiviteten av ultraljud renare.
6

Placera den eller de delar som ska rengöras i korgen. Var medveten om gummi eller plast packningar eller ledningar som kan skadas av rengöringsmedlet. Om möjligt, ta bort allt som inte är kompatibel.
7

Sänk korgen i ultraljud renare och låt delarna i blöt i minst 30 minuter. Du kommer att se bubblor bildas runt de delar som ultraljudvågorna orsakar minut vattenstrålar för att bryta mot ytan och släpp rost. Beroende på hur rostiga och antalet nedsänkta delar, kommer vattnet att bli smutsig.
8

Lyft korgen från renare. Skölj delarna i vatten för att avlägsna alla rengöringsmedel.
9

Kontrollera detaljerna för att kontrollera all rost har tagits bort. Kraftigt fastrostade delar kan fortfarande ha små delar av rost klamrar sig fast dem. Du kan försöka ta bort dessa manuellt eller köra dem genom en annan rengöring cykel med färsk lösning.
10

Neutralisera rengöringsmedel innan du kasserar avloppsvattnet. Se din statliga och lokala föreskrifter för avfallshantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122966.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.