Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man kan eliminera den unkna lukten från Vents av en Dodge RAM 1500

Alla fordon tenderar att producera sin egen typ av lukt beroende på vilka områden det fordonet har utsatts för. Dagligt smaklös dofter från utsidan kan cirkulera genom luftintagssystemet och in i fordonets hytt. Vissa lukter är så starka att de producerar en doft insidan av fordonet som dröjer sig kvar och absorberar in i stoppning och mattan. Dessa typer av lukter kräver en exakt rengöring, för att avlägsna lukter. Dodge RAM 1500 truck är konstruerad med ett luftintag som är lättillgänglig för att ta bort lukter från hytten. Saker du behöver
5-liters hink
flytande diskmedel
Vatten set
Skruvmejsel (platt huvud och Phillips) Flighter Long plastslang
Spray desinfektionsmedel
Rena trasor
Gamla tandborste
Dryer tygmjukgörande ark
Visa fler instruktioner
1

Fyll en 5-liters hink med vatten och flytande diskmedel. Ta insidan luftventiler från Dodge RAM 1500 med hjälp av en liten platt skruvmejsel för att försiktigt bända ventilerna ur instrumentbrädan. Försiktigt bända ena sidan av ventilerna ut i taget tills ventilerna pop ut av vent parentes.
2

Placera ventilerna i tvålvatten och låt dem suga samtidigt spraya desinfektionsmedel i luftintaget systemet. Öppna huven och låsa den på plats.
3

Leta luftfilterboxen inne i motorrummet. Luftfilterboxens hus bilens luftfilter. Lossa klämman från den runda ventilationsporten som reser från baksidan av luftfilterboxens till hytten på lastbilen med en skruvmejsel. När klämman är lös från ventilationsporten, dra porten på baksidan av luftfilterboxen.
4

Skjut plastslang in i luftfiltret luftningsporten så långt det går. Dra runt motorn och vrid reglagen luftkonditioneringen att den kalla läget. Även stänga av fläkten fläktmotor till maximal hastighet och vrid den yttre knappen luftcirkulation på. Detta kommer att tillåta omgivande luft cirkulera i hela insidan av hytten.
5

Flytta tillbaka till motorn och spraya ungefär hälften av burken av desinfektionsmedel i plaströr. Denna process kommer att mätta hela systemet luftflödet med desinfektionsmedel från baksidan av luftfilterboxens, genom ventilation och in i hytten på lastbilen. Använd hela kan om det behövs. När kan är tom, ta bort plasten `slangen och installera om ventilationsporten tillbaka till baksidan av luftfilterlådan. Dra åt klämman ner tätt runt hamnen.
6

Låt motorn fortsätter att gå under ca fem minuter med luftkonditioneringen styr fortfarande på högsta hastighet och med utsidan luftcirkulation knappen i läget på . Stäng av motorn. Flytta till hink med såpvatten och noggrant rengöra lufthålen med en ren trasa. Använd en gammal tandborste för att rengöra hörnen av ventilationskanaler och för att avlägsna eventuellt svårt att ta bort fläckar. Också Rengör ventilationsöppningarna fästen på insidan av hytten med en tvål trasa. Torka ventiler och konsoler ventilera bort med en ren trasa.
7

tillbaka lufthålen till öppningen konsolerna genom att knäppa dem på plats med handen. Sätt en torktumlare ark sköljmedel i varje ventil genom ventilen. Dra runt motorn och vrid reglagen luftkonditioneringen till "Hot" och fläktmotorn till maxfart. Se också till att det utanför luftcirkulation knappen är fortfarande i "On" läge.
8

Låt motorn gå i ytterligare fem minuter och stäng av motorn. Ta bort torktumlare ark från ventilerna. Denna process kommer att tillåta den varma luften att blåsa över torktumlare ark, släppa den trevliga lukten av torktumlare ark in i hytten på lastbilen. Lukten av torktumlare ark kommer också absorbera i klädseln och mattan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123194.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.