Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hemlagad Bil Tvättmedel

Från bensin till försäkring till däck, kan bilägandet vara mycket dyrt. Det finns också den extra kostnaden för att göra din bil ser ut och doftar gott. Luftrenare, stolklädsel, däck städare, bilvax, även biltvätt tvål själv kan kosta en arm och ett ben. Vad du kanske inte vet är att du enkelt kan (och billigt) skapa många bilvårdsprodukter själv. Dessa produkter kostar mindre och fungerar lika bra och ger dig slappna av i vetskapen om att både din bil och budget är i bra form. Basic Car Soap

Allt du behöver för en ren bil är verkligen en bra tvål och vattentvätt. Detta uppnås enkelt med hjälp av enkla produkter som du förmodligen redan har i ditt hem. Diskmedel gör ett bra jobb för att städa dina rätter, och kommer att göra samma sak för din bil. Tvättmedel är en annan mild rengörings utmärkt för bilanvändning. Både flytande och pulver tvättmedel är bra för biltvätt, som båda måste spädas och blandas med vatten före användning på en bil ändå.

För en enkel grundläggande bil tvål, försöka kombinera 1 kopp flytande tvättmedel skålen och 12 msk. pulveriserade tvättmedel i en hink med vatten, och sedan tvätta och skölj som vanligt (se referens 1).
Greener Renare

För dem som är lite mer intresserade av om miljön, det finns även gröna sätt att rengöra din bil. Kastilien tvål är en vegetabilisk oljebaserad tvål gjord av naturliga, miljövänliga ingredienser. Denna tvål är säkert för användning runt växter och djur, och är biologiskt nedbrytbar för att inte förorena vattentäkter. Till grön-ren din ritt, prova en enkel blandning av 1 msk. Kastilien tvål med en hink varmt vatten. Tvätta och torka bilen som vanligt. Kastilien tvål kan lämna en liten rest kvar, men det är lätt rensas bort när du går över din bil med ett sämskskinn (se referens 2).
Hemlagad Car Extras

Ibland vill du gå den extra milen och ge din bil extra uppmärksamhet för att hålla den ser sitt bästa. Bilvax och däck renare kan göras hemma också. För bilvax, långsamt värma 4 msk. carnuba vax, 2 msk. bivax, 1/2 kopp ättika, och en kopp linolja i en kastrull, sedan överföra till en värmebeständig behållare svalna före användning. För hemlagad däck renare, kombinera 1/4 kopp borax, 1/4 kopp citron olja, 1 tsk. Kastilien tvål i en sprayflaska, fyll sedan flaskan resten av vägen upp med vatten. Spraya på och rena däck som vanligt (se referens 1).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122513.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.