Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort mögel fläckar från mattan

mögel fläckar, som oftast vita, gör en matta ser dåligt och luktar värre. Mögel är också ett hälsoproblem för många människor som är allergiska mot det. Ta bort mögel från bilens matta är avgörande för din hälsa. Eftersom en bil är ett litet inhägnat område, kan mögel orsaka problem snabbare än mögel i ett stort rum. Här är tips för att tackla detta problem. Saker du behöver
Våt /torrdammsugare
Ren vit handduk
Powder tvättmedel
Flytande klar tvättmedel
Bucket
Ammoniak
Visa fler instruktioner

1

Vakuum området med hjälp av en våt /torr butik vakuum för att avlägsna eventuellt vatten som fortfarande kan vara på mattan. Ta din tid när du dammsuger för att få upp så mycket vatten som möjligt.
2

blot området med en ren vit handduk. En färgad handduk är inte lämplig eftersom färgerna från handduken kan blöda på mattan, vilket kommer att orsaka en fläck.
3

Strö tvättmedelspulver tvättstuga på området. Detta kommer att fungera som en skrubbning agent när du rengöra området.
4

Blanda en lösning av 2 dl vatten till 1 dl flytande klart tvättmedel i en hink. Många tvättmedel är blå, vilket kan färga din matta som du inte kommer att kunna fullt skölja tvättmedlet ur mattan. Vissa tvättmedel gjorda för barn är tydliga, liksom färg-tvättmedel.
5

Rengör området med lösningen med en ren vit handduk. Försök att använda endast en liten mängd av vätskan, eftersom mögel kommer att förvärras i fuktiga förhållanden.
6

Använd våt /torr butik vakuum för att avlägsna överflödigt vatten kvar från rengöringsmedel. Detta kommer också att ta bort någon av pulvret tvättmedel.
7

Spray en lätt dimma av 1 dl vatten och ¼ kopp ammoniak på området. Du bör endast använda en liten mängd av blandningen.
8

Öppna fönstren i bilen i fyra timmar för att låta bilen luften ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122204.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.