Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tvättar en bilmotor

Debatten fortsätter om huruvida det är säkert att tvätta en bils motor. Vissa säger nej på grund av de många elektriska anslutningar och sensorer placerade under huven. Å andra sidan, kan vatten komma in i motorn ändå när det regnar. Man måste hålla i minnet att motorer, precis som allt annat, blir smutsiga. Olja, fett, gas och andra kemikalier kan samlas. Lägg överdriven värme och du har alla möjligheter av en brand i spel. Med allt detta i åtanke, tvätta en bilmotor är möjligt med lite extra omsorg. Saker du behöver
Motor tvål
Vatten källkodspaketet Slang
Visa fler instruktioner
1

köpa rätt typ av motor rengöringsmedel. Mest bra motor tvål, schampo eller lösningsmedel är till för att sprutas på och vänster för att sitta i några minuter så att de kan arbeta för att äta bort fett och smuts, som sedan kan försiktigt sköljas bort
2 < p> Skrapa bort överflödigt fett, olja och smuts från motorn försiktigt med mjuka trasor innan processen motortvätt. Var försiktig att inte slå eller burk någon kabeldragning i processen.
3

Applicera motorn produkten enligt instruktionerna för den specifika typ av tvål, köpte schampo, eller lösningsmedel. Undvik att spraya utsatta sensorer och sladdar i processen. I förekommande fall, undvik generatorn så att de inte skadas i processen. Låt produkten sitta för det belopp som rekommenderas av tid.
4

Skölj bort rengöringsmedel, är lika noga med att inte få in vatten i de områden som ska undvikas.
5

Ta bilen till en biltvätt som är väl förberett att tvätta motorer. Dessa gör-det-själv-siktet har normalt rätt typ av produkt och styra vattentrycket för att inte skada de mer känsliga delar av fordonet. Dessutom, mot en avgift, kommer välutbildade individer använder specialutrustning för att rengöra motorn säkert och med en garanti.
6

Ta bilen till en biltvätt som kommer att göra jobbet åt dig. För en avgift, kommer välutbildade individer använder specialutrustning för att rengöra motorn tryggt och med garanti.
7

Ta bilen till en bilhandlare. De har också rätt utrustning för att göra jobbet ordentligt. Men kom ihåg, kommer de att bli mycket dyrare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122163.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.