Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur till rensa upp ett motorrum efter användning av en ABC brandsläckare

En brand i motorrummet är inte bara skrämmande, kan det orsaka lätt stora skador på fordonet. I de fall det finns en motor eld, lägger ut det med en ABC brandsläckare är den bästa åtgärden eftersom blandningen av olja och bränsle kan vara svårt att släcka med vatten. Röran av vitt pulver kvar, efter lågorna släckts bör saneras innan efter brand reparationer görs på fordonet. Saker du behöver
Air kompressor och Chuck
trädgårdsslang
Plastpåsar livsmedelsbutiker (tillval) katalog Motor renare och lump
Biltvätt renare
Visa fler instruktioner

1

Flytta fordonet till en väl ventilerad plats och använda luftchucken och kompressor för att blåsa så mycket av det vita dammet ur motorn väl som möjligt. Använd en svepande rörelse med luft chuck och låt det inte blåser hela tiden på något ställe. Detta bör göras utanför, om det alls är möjligt, så att dammet kan försvinna i vinden.
2

Ta trädgårdsslangen över och, med så lite vatten tryck som möjligt, häll vatten på icke -elektriska delar av motorrummet. Detta kommer att skölja ur majoriteten av det som är kvar, men inte får vatten i någon av de elektriska komponenter eller tändstift hål. Det kan vara klokt att svepa plast matkassar runt några av de elektriska komponenter bara för att vara säker. Gör inte ånga-ren eller tryck-tvätta motorn som branden kan ha öppnat slangar, vakuumledningar eller andra föremål, och ångan eller tryckvatten kan göra mer skada.
3

Användning motorn renare och trasor för att ta bort det sista av dammet för hand. Återigen, inte spraya renare på elektriska komponenter. Istället Spreja rengöringsmedlet på trasorna och torka delarna ned. Luften kompressor och chuck kan användas igen i detta skede för att försiktigt ta bort eventuellt kvarvarande damm från områden som inte kan nås med handen.
4

Stäng huven och tvätta hela bilen med en god kvalitet bil tvätta. Använd inte diskmedel som är alltför slitande för bilens finish. Eftersom brandsläckaren stoft får överallt, kan du också behöva rengöra interiören, beroende på om fönstren var ner och ventilerna var öppna för utomhusluft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122535.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.