Hur Decode Ford Doortags

Taggen innanför dörren på alla Ford fordon hänvisar i en alfa-numerisk kod, till bilens färg yttre färg, bilens interiör trim, radion som installerades på fabriken, fordonets axel konfiguration, dess överföring, fjäderpaketet, hjulbasen, fordonets bromsar och tejp eller måla kritstreck. När du vet var koderna på dörren taggen och vad de hänvisar, kan du kontakta din Ford återförsäljare att dechiffrera deras innebörd. Instruktioner
innebörden av bokstäver och siffror
1

Hitta utsidan koden lacken, som visas på etiketten som "Ext Pnt," och oftast i den första positionen på taggen. Avkoda den genom att ansluta de siffror och bokstäver som standard Ford färgerna. Om det finns två uppsättningar av koder, är den första huvudsakliga fordonets färg, den andra är den accentfärg
2

Leta reda på koden på bilens axelavstånd i första position på den nedersta raden i. dörr tag, föregånget av bokstäverna "WB". Kontakta din Ford återförsäljare med denna information för att avgöra din hjulbas.
3

Leta efter koden för bilens bromsar i den andra positionen i nedre raden av dörren taggen. Precis innan koden du ser bokstäverna "Brk." Rådgör med din Ford återförsäljare för att fastställa innebörden av koden.
4

Lokalisera inredningen koden genom att leta efter bokstäverna "Int Tr," ligger i tredje position på den nedersta raden. Bokstäverna kommer att berätta utformning och färg på inredningen. Din Ford återförsäljare kan berätta vad brevet beteckning innebär.
5

Hitta koden för bilens pinstripe genom att placera siffrorna omedelbart efter "Tp /Ps" på den nedersta raden av dörren taggen. Fråga din Ford återförsäljare för färgen med dessa siffror.
6

Hitta radion koden, som ligger under koden linje och avgränsas med bokstaven "R" Decode genom att siffran eller bokstaven för radio kod till din Ford-återförsäljare.
7

Hitta axeln koden, bredvid radion koden, visas som "Axel". Dechiffrera koden, förbinder de siffror och bokstäver till rätt axel genom att fråga på din Ford återförsäljare.
8

Leta överföring koden, som du hittar bredvid axeln koden. Det visas på etiketten som "TR." När du ger denna kod till en Ford-återförsäljare, kommer han eller hon att kunna bekräfta vilken typ av transmission din bil har.
9

Leta efter våren koden, som visas i den sista plats på etiketten som "Spr." Bestäm våren med bokstaven beteckningen. Din Ford-återförsäljare kan hjälpa dig med det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121909.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.