Hur man reparerar en stötfångare med en patch

Bumper skador kan vara fula, men strunt täcka upp det med en bildekal, om skadan inte är alltför omfattande, kan du åtgärda en stötfångare defekt med lapp en repa eller buckla med en kommersiell primer, lite slipning och några lager färg. Korrekt lapp kan resultera i att din stötfångaren förekommer som ny. Saker du behöver
svamp och luddfria trasor
Mild tvål eller kommersiell prep lösningsmedel
180-slippapper
Maskeringstejp
Spay-på primer
Våt-eller-torr sandpapper, 400-grit
1 kan av bil sprayfärg, anpassade till din bil
1 burk klarlack
Visa fler instruktioner
1

Prep området. Rengör stötfångaren för att avlägsna smuts och fett med en stor svamp och mild tvål eller en kommersiell prep lösningsmedel. Torka stötfångaren med en luddfri trasa.
2

Sand det skadade området med 180-slippapper. Sand i flera riktningar för att rugga upp ytan. Sand kraftigt på den skadade delen tills stötfångaren underull är utsatt. Undvik att slipa området för länge.
3

Eftertvätta området reparation med en stor svamp och mild tvål eller prep lösningsmedel. Skölj noga med ljummet vatten. Torka området med en luddfri trasa.
4

Täck över områden du inte vill måla med tidningspapper och maskeringstejp. Använd maskeringstejp för att gränsa av stötfångaren området du reparerar. Applicera 1-2 beläggningar av primern med en sida-till-sida rörelse. För att skapa en ännu mjukare lapp, sand mellan primer rockar med 400-grit sandpapper för att avlägsna eventuella brister.
5

Låt primern torka i minst 30 minuter. Applicera ett lager av bilar sprayfärg (i en färg som matchar stötfångaren ursprungliga nyans) i en smidig och lätt från sida till sida rörelse. Låt färgen torka i minst fyra till sex timmar. Peel bort maskeringstejp
6

. Använd våt-eller torr sandpapper av 400-grit att polera bort eventuella brister. Fyll i eventuella återstående områden av defekt med en minimal mängd av sprayfärg, från en till två skikt, för att uppnå den perfekta skuggning. Applicera 2-3 lager av klarlack, i en sida-till-sida rörelse. Låt torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121706.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.