Steg ommålning utsidan av en lastbil

I stället för att köpa en ny lastbil, är det möjligt att återställa utsidan av din bil genom att måla det. Hellre än att skicka din lastbil till en auto body shop för att utföra en dyr lack, kan du måla bilen själv om du är villig att investera din tid. Saker du behöver
Varmt vatten
Soap
Duk
Sand papper
Gummi blocket
Primer
Dent filler
16-tums fil board
36 - grit fil strip
Epoxy primer eller lack
lövblåsare
Broom
Maskeringstejp
måla pistol (för primer) katalog måla pistol (för färg) katalog Paint
Ladder
Automotive buffert
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla dörrhandtag, lister, emblem och krom från lastbilen. Tvätta bilen med varmt vatten och tvål. Skölj väl. Torka väl med en stor duk.
2

Sand den befintliga färgen ner på lastbilen. Var uppmärksam på eventuella områden med färgflagor, vilket gör att de slipas väl att smälta in i resten av lastbilen. Applicera primer och låt torka helt.
3

Använd en mjuk gummi block till våt-sand över den torkade primern. Se till att den är slipad nog att du kan se en glans på lastbilen från någon sida vinkel. Ansök buckla filler till några bucklor i kroppen av lastbilen.
4

Använd en 16-tums fil styrelsen att slipa spackel på alla platta skärmar på lastbilen. Använd en 36-grit fil remsa till sand ner några större bucklor som har en tyngre tillämpning av fyllmedel. Fortsätta tillämpa mer spackel och slipa ner det tills alla ytor är lika smidig.
5

Applicera ett lager epoxi grundfärg eller lack för att prima slipas lastbil.
6

Användning en lövblåsare för att blåsa bort eventuellt kvarvarande damm eller skräp. Tvätta bilen med varmt vatten och tvål. Skölj väl. Torka väl med en stor duk.
7

Rengör arbetsområdet i garaget väl, ta bort alla spår av smuts och damm från omgivande väggar och golv. Använd ett hushåll kvast att sopa taket för att förhindra att damm och smuts från att landa på din lastbil medan målning.
8

Tvätta händerna noga, ta bort alla spår av fett eller olja. Applicera maskeringstejp till lastbilen fönster, hjul och andra delar som du inte vill måla. Använd en ren, torr trasa för att torka damm lastbilen. Spraya marken med vatten för att locka eventuella kvarvarande dammpartiklar i luften ner till marken.
9

Använd måla pistol att börja tillämpa färg till lastbilen. Måla med långa, stadiga slag i en horisontell riktning, från framsidan till baksidan och sedan igen från baksidan till framsidan. Måla sakta men säkert för att undvika färg droppar.
10

Använd en stege för att måla taket. Ligg på golvet och spraya uppåt för att måla under dörren och löpare. Låt färgen torka och sedan applicera ett andra och tredje skikt. Använd en kommersiell kvalitet fordonsindustrin buffert att polera bilen när färgen har torkat, för att producera en ren, glänsande yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121765.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.