Typer av Automotive Paint

Paint har förändrats en hel del sedan början av bilindustrin. De flesta av utvecklingen i historien av auto färg har varit inriktad på att förbättra kvalitet, hållbarhet, snabb ansökan och torktid. I de tidigaste dagarna, färgen appliceras för hand med en pensel, precis som det hade varit med vagnar i tidigare epoker. De fyra moderna färgtyper är akryllacker, emaljer, uretaner och det relativt nya vattenbaserad färg.
Automotive färgen har kommit en lång väg sedan början av branschen
Lack

Lack-baserad färg för bilar huvudsakligen hade använts mellan 1920 och 1960, även om det är fortfarande används av kommande auto entusiaster idag. Detta är en mycket billig, högblank färg och är mycket lätt att använda, något perfekt för nybörjare målare. Avigsidor lack auto färg är en tendens att chip lätt och en dålig motståndskraft mot vissa kemikalier och ultraviolett ljus som snabbt kommer att skada en bils avslut.
Emalj

lackfärger ger en tuffare färg beläggning än lacker, speciellt om de rockar professionellt bakas på i stora ugnar. Många emalj färger måste införliva en klar topplack för extra pigment skydd, men andra inte kräver det, eftersom färgens pigment är mer stabil. Många lackfärger inte gå på så smidigt som andra, och är inte bra val för amatörer obekanta med färgen. Addera Urethane

uretan auto färg är speciellt populär med proffs som uppskattar sina många goda egenskaper. Inte bara är färgen lätt att använda, men också behåller emalj styrka. Denna färg kräver en katalysator för att påskynda torktiden, och är tillgänglig för fancy bästa klarlacker.
Vattenbaserad

Vatten-baserade auto färg snabbt vinner i användning och popularitet. Dessa färger är extremt mångsidiga och även populär för att lägga till bilder till sidorna av motorcyklar och andra fordon. Det är en icke-giftig färg, och färgen linjen är bäst när den används tillsammans med en tydlig uretan täckfärg. Den främsta nackdelen med vatten-baserade auto färg är att de är så nytt, är färgen linjen något begränsade.
Colors

Tidiga FÄRGER ytterst var begränsade, främst härrör från de material som används som begränsas färgerna till mörka, jord-tone varianter. I själva verket var de första bilarna alla målade svarta på grund av den lätthet och låg kostnad med att förvärva svart färg. Allteftersom tiden, offentlig efterfrågan och innovationer fortskred började bilar ska vara tillgängliga i en mängd olika färger. Idag, kommer vissa biltillverkare färg-matcha och tillåta köpare att i förväg välja en färg innan bilen ens är byggd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121135.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.