Hur man tar bort Gropfrätning från Plastic Headlight Covers

Grus och skräp på motorvägen kan lämna den främre änden av en bil repad och urkärnade och plast strålkastare täcker fångar mycket av denna spillrorna. En betydande mängd skador kan skapa en disigt utseende, mörkläggning strålkastaren och minska dess ljusstyrka. Slipning och polering kan ta bort mycket av denna grop och återställa strålkastare locket till nästan nytt. Saker du behöver
Maskeringstejp lämplig för billack, såsom målartejp
Mjuk trasa
Tvättsprit
hink vatten
Våt /torr sandpapper i 600, 800, 1000, 1500 och 2000 grit
Rubbing
Hand glasyr
bilpolish
Bilvax
Visa fler instruktioner
förbereda området
1

Öppna huven och ta bort eventuella bilagor till strålkastarna, såsom vindrutetorkare.
2

Tape området av för att skydda området runt strålkastaren. Skjut kanten av tejpen under strålkastare lock, som täcker den främre stötfångaren med flera bredder av tejp. Om strålkastaren kurvorna runt sidan av bilen, tejpa avsnittet på sidan också.
3

Gnid strålkastare täcka försiktigt med tvättsprit och en mjuk trasa.


Slipa Headlight täcker
4

Doppa en del av 600 grit sandpapper i hinken med vatten. Försiktigt gnugga strålkastare täcker från sida till sida i en horisontell rörelse. Slipa försiktigt i 5 till 10 minuter, hålla sandpapper fuktig genom periodiskt doppa den i hink med vatten.
5

Torka strålkastare locket med mjuk trasa. Det bör visas disigt överallt. Om det finns några blanka sektioner, sand dessa igen tills hela strålkastaren locket är oklar. Torka strålkastare täcka ren med trasa för att avlägsna eventuella plast galler.
6

Blöt en del av 800 sandpapper. Med en mild, jämnt tryck, sand strålkastaren locket med upp och ned vertikala streck. Använd inte mycket tryck vid slipning. Sand hela strålkastaren locket tills de horisontella markeringarna inte längre syns. Torka med en handduk för att kontrollera eventuella horisontella märken. Om det fortfarande finns horisontella markeringar synliga, slipa sedan dessa igen, men du behöver inte längre oroa blanka fläckar på plasten.
7

Sand strålkastare täcker med ett avsnitt av våt 1000 sandpapper, med horisontella side-to-side stroke. Håll slipning tills alla vertikala sliprepor inte längre syns, torka regelbundet med en mjuk trasa för att kolla. Se till sandpapper förblir blöt hela tiden.
8

Sand strålkastaren med 1500 sandpapper, med vatten från hinken för att hålla sandpapper blöt. Fortsätt slipning med vertikala drag tills alla de horisontella slipning varumärkena har försvunnit. Torka med en mjuk trasa. Växla till 2000 grit sandpapper och en horisontell rörelse, återigen slipa tills alla de vertikala markeringarna är borta. Ta bort alla plast damm från strålkastaren locket genom att torka med en mjuk trasa. Plasten kommer att ha en mjölkaktig grumling på större delen av ytan.
Buff strålkastaren Cover
9

Buff strålkastaren locket med polermedel. Den polering eller gnugga förening ska vara bra nog för att polera minst 1400 sandpapper repor. Polera locket för hand eller använda en motoriserad buffert. Fortsätt polering tills du har tagit bort det mesta av diset.
10

Applicera glasyr till strålkastaren locket med en ren polering trasa och sedan torka bort det.
11

Ansök en beläggning av vax till strålkastare och låt det sitta, följ noga instruktionerna. Buff vaxet bort. Alla diset bör helt avlägsnas ur strålkastaren locket, tillsammans med repor och gropar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121730.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.