Tips för Metalliclack

metallicfärger används på bilar och andra fordon för att skapa en blank lyster och ett attraktivt kromat utseende. Men dessa färger är några av de mest svåra att tillämpa, och det tar skicklighet och erfarenhet i auto målning att korrekt tillämpa metalliska beläggningar. Om du är redo att ta itu med en metalliclack reparation eller ommålning projekt, kan flera saker att göra ditt jobb lättare. Blanda färger
p Om du reparerar en del av bilen och försöker matcha färger, vara mycket noga. Metalliska färger är svåra att matcha och blanda, och när de ser rätt från en annan vinkel, kanske de ser fel från en annan. Försök att tillämpa en tydlig baslack till det gamla färgskiktet innan du smälter över det. Nästa, använd så mycket yta att blanda som du behöver. Förläng färgen ut till nästa panel om du behöver mer utrymme för att blanda den gamla färgen med den nya för att inte se skillnaden.
Sand försiktigt

Slipning är en integrerad del av auto målning. Var extra försiktig när du använder metalliclack eftersom hårda slipning tekniker kan orsaka små repor och linjer, som sedan markeras med metalliclack. Om du kan, använd en mildare form av slipning medium. Till exempel, om du använder en handhållen slipmaskin, välj en lättare typ av pad för metalliskt beredning.
Paint Konsekvent

När du spraya metalliclack, vara konsekvent genom hela projektet. Alltid stå på en plats där du har en utmärkt utsikt över färgen och hur det ser ut när du spraya. Håll munstycket på samma avstånd från ytan oavsett vilket område du målar, och ägna särskild uppmärksamhet åt dina överlappning, att se varje pass är lika.
Slow Down

När du är osäker, sakta ner. Ju långsammare du går, desto lättare kommer du att kunna observera vilken effekt färgen ha, och se vad du behöver göra för att rätta till eventuella utveckla problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121714.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.