Hur man tar bort repor i Black Paint

Om du är en nöt om repor och katalogiseringen i bilens svart färg, sedan vara beredd att sätta i en del arbete att göra som ser lack som nytt igen. Den goda nyheten är, kan det göras. Men i många fall kan det ta en hel dags hårt arbete från din sida, plus de rätta verktygen. Om du menar allvar om utseende på din svarta bil, ska du inte snåla när det gäller att köpa en god kvalitet buffert och de produkter du behöver för att ta bort dessa repor och (förhoppningsvis) hålla dem från återkommer. Saker du behöver
Bucket
Mild diskmedel
Sponge
Chamois
2000-grit sandpapper
Sponge-pad slipkloss
Sprayflaska
Buffer (inte billigaste märke) katalog 2 rundade kanten skum förvärrar pads för buffert
Högkvalitativ gnugga förening
Högkvalitativ polering förening
Soft-borst tandborste
Visa fler instruktioner

1

Tvätta bilen noggrant med mild diskmedel i en hink med varmt vatten. Använd en svamp för att göra tvätt, skölj med en slang, och torrt med ett sämskskinn
2

Grundligt spraya området för repor med vanligt vatten från en sprayflaska,. Spraya sandpapper också. Försiktigt sand repad yta med 2.000-grit sandpapper virad runt en svamp-gummi slipkloss. Sand i raka linjer. Skölj pappret och karossen ofta för att hålla smuts och främmande föremål från att komma under sandpapper. Sand tills repor är nästan helt borta.
3

Place klickarna av gnugga förening (t.ex. 3M: s Extra Cut Rubbing, tillgängligt hos lokala auto butiker) på och runt den slipade området. Använd pad på bufferten (går inte) för att försiktigt sprida gnugga föreningen runt. Börja köra bufferten mycket långsamt att sprida en jämn film av gnugga förening.
4

Öka buffert hastighet till 2000 RPM och polera med måttligt tryck, flytta bufferten från sida till sida och sjunker ner till överlappa polerade yta med cirka 50%. Fortsätt putsning tills diset försvinner och den svarta färgen verkar skina. Detta kan ta ganska lång tid (timmar, faktiskt), beroende på storleken av det område du är putsning. Det är en bra idé att polera en yta 2 meter med 2 meter och sedan gå vidare till nästa område.
5

Tvätta den kratsade område med massor av vatten och ett milt rengöringsmedel. Skölj noggrant och torka med ett sämskskinn. Använd en mjuk borst tandborste för att avlägsna gnugga förening runt dörrhandtag, gummi eller annat trim.
6

Sätt en ny pad skum polering på din buffert. Applicera ett fåtal klickar av polervax till området. 3M Ultrafina SE polermedel, tillgängligt hos lokala bildelar butiker, är utmärkt. Sprid polermedel med buffertdynan inte springa och slå sedan bufferten på högst 900-1000 RMP och polska som förut, fram och tillbaka över en 2-fots yta, sjunker ner till överlappa polerade områden med 50%. Håll polermaskin i rörelse hela tiden.
7

Buff tills din svarta färg lyser som ny. Beroende på hur stort av ett område du är polering, kan det ta flera timmar och är hårt arbete. Tvätta, skölj och torka med ett sämskskinn. Använd en mjuk borste tandborste för att avlägsna eventuell förening som har fått på dörrhandtag eller runt gummi eller annat trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121000.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.