DIY Car Matta

Byta matta i en bil tar tid, men mattan kit att göra processen enklare. Mattillverkare och auto butiker utbudet säljer bilpaket matta för nästan varje märke och modell av bil. Vissa kit är gjuten för att passa den exakta formen på golvplattan, medan andra är platta bitar som kräver lite extra ansträngning för att få rätt passform och titta. Saker du behöver
Carpet kit
Spraylim
Scraper
Brukskniv
milt rengöringsmedel
Rags
Vakuum förare
Skruv och skiftnyckel set

Visa fler instruktioner
1

bort säten och inredning bitar. Töm insidan av bilen och ta bort både fram-och baksäte, om möjligt. Ta ut eventuella mittkonsoll, säkerhetsbälten, reglage och dörrpaneler sparka.
2

Ta bort den gamla mattan och isolering. Detta är en rörig jobb och kräver viss finess. Börja i ena änden av det inre och långsamt dra tillbaka mattan, rulla upp det som du går. Ta hand, så att du kan använda den gamla mattan som en guide när du skär den nya mattan att passa. Ta bort isoleringen på samma sätt --- det är okej om det sliter i processen. Addera 3

Dammsug och rengör golvet pannan. Dammsug lös smuts från golvet pannan, sedan skrubba den med ett milt rengöringsmedel. Använd en skrapa för att ta bort fastnat-på lim och bitar av isolering. Ingen olja eller smuts bör förbli på golvplattan när du installerar den nya isoleringen.
4

Installera den nya isoleringen. Isolering bitar finns färdiga att installera, men de har inte alltid varje hack eller utskurna hålet. Isoleringen låg ner loosly och använda en brukskniv att göra små slitsar för att gå runt i huset och andra hinder. När du är nöjd, lyft hörnen och använda spraylim för att fästa varje hörn av isoleringen vid golvplattan.
5

Skär hål i mattan. Många mattan kit kommer med några färdigskurna hål, men som med isolering, är det ibland nödvändigt att rymma reglage, säkerhetsbälten och andra inredningsdetaljer. Använd den gamla mattan som en mall för att skära ut de nödvändiga hålen.
6

Installera mattan en bit i taget. Många matta kit finns i två bitar. Börja med bakstycket och jämna ut eventuella rynkor. Den andra delen av mattan kommer att överlappa den första lite. När allt mattan läggs ut, trimma kanterna, vilket nog att tuck under sparka plattorna.
7

Fäst mattan och installera interiörsaker. Använd spraya adhesiv för att fästa hörnen på mattan till isoleringen. När installerat, kommer de sparka tallrikar, stolar och mittkonsol bidrar till att hålla mattan på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121601.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.