Saker du bör veta om Auto Painting

Måla en bil är en av de bästa sätten att den återfår sitt ursprungliga utseende eller ge den en egen look. Medan vissa auto entusiaster utföra egna färg jobb, de bästa resultaten kommer från erfarna tekniker som har tillgång till korrekt målning utrustning och utrymmet i en kontrollerad miljö. Färgtyper

Det finns flera olika typer av bil färg finns. Vattenbaserad färg är lätt att städa upp och relativt säkra men kräver en separat lack toppbeläggning för att skydda färgen. Nitro-cellulosa billack är mer volatil att arbeta med och ger en matt finish som målare senare kan polera till en djup glans. Isocyanat färg är mycket giftig, men lämnar efter sig en mycket blank yta med minimal ansträngning.
Typer av måleri

tekniker auto organ dela auto målning i två distinkta faser. Den första är detaljer, som innebär rostborttagning och röra upp flisas eller missfärgad färg i små utrymmen. Det andra steget är en fullständig lack, som omfattar hela målade karossen. Detailing tar mindre tid och håller en bil ser ren och ny, men en full färg jobb är en mycket längre och dyrare process att äldre fordon eller projekt restaurering kan behöva ibland.
Equipment

auto färg tekniker använda en pistol för att applicera färgen. I fallet med en fullständig lack, måste de dölja först utanför bilen med maskeringstejp och papper, som omfattar alla utsatta glas eller metall på kroppen. Det är också viktigt att rengöra bilen noggrant med tvål och vatten, tillsammans med sandpapper för att avlägsna eventuell rost. Sprutpistoler ansluta till en kompressor, som ger kraft för sprayen. De använder också utbytbara och justerbara munstycken för att kontrollera flödet och bredden av sprayen.
Process


När en automatisk målare har rengjorts och maskeras ett fordon, det målning processen börjar. Det första steget är en ljus lager färg. När den där kappan botemedel, kan målaren lägga ytterligare skikt tills slutföra täckning. Mellan varje skikt, måste ytterligare arbete för att vänta på att färgen ska härda. Denna längd ligger inom intervallet från några timmar till flera dagar baserat på temperatur, fuktighet och typ av färg. Efter färglager, de flesta bilar får flera lager av en klar topplack för att skydda lacken. Det sista steget är att ta bort maskeringen och återanvända någon kropp gjutning eller ränder färg du bort eller målas över.
Sprutmålningsutrymmen

en sprutbox gör processen automatisk målning mycket lättare att kontrollera. Förutom ventilation för att dra av giftig rök, skyddar en sprutbox den våta färgen från att samla damm eller annat skräp i luften. Vissa lackeringsbås inkluderar värmare för att minska fukt och förkorta härdningstiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121602.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.