Hur man tar bort repor från en ny bil utan att skada Paint

Bilar är oftast täckt med ett relativt tjockt skikt av billack, vilket gör det möjligt att bota en repa utan att ta bilen färgen från ytan eller märkbart skada den. Dock kan bara fina repor tas bort utan några konsekvenser för färgen. Om du märker en ytlig repa, ett hårfäste scratch eller en färg överföring på din bil, kommer du vill lära dig hur du tar bort dem lätt och försiktigt, utan att skada din billack. Saker du behöver
mjuk svamp
Flytande tvättmedel
Bil Duk schampo
eller handduk
Wax scratch remover
Frotté
Spray wax
Visa mer Instruktioner
1

Rengör ytan på din bil ordentligt, med en mjuk svamp och en blandning av ljummet vatten och flytande diskmedel. Du kan använda specialiserade bilschampo samt. Se till att försiktigt skrubba med en mild, mjuk svamp och inte en slipande en, så att du inte skadar billack.
2

Lämna bilen i solen för att torka helt innan repor process. Du kan också använda en mjuk, ren trasa eller en handduk för att torka ytan på din bil. Se bara till att använda en trasa eller en handduk som inte lämnar någon fiberrest -. Såsom microfiber eller frotté
3

Lokalisera platsen för repan och bedöma nivån på skador. Observera att om scratch är extremt djupt, kommer du inte att kunna lyckas ta bort det, speciellt om bilen färgen har trängt helt igenom. Bara yta och repor hårfäste kan tas bort med denna metod.
4

Applicera en kvalitetsprodukt repor på ytan av din bil. Häll en matsked av medlet på en torr svamp och sprida det över hela den drabbade ytan. Den nämnda bilvårdsprodukten måste vara en kommersiell vaxbaserat scratch remover eller en pasta vax. Se till att grundligt gnugga den över hela scratch och dess omgivningar. Eftersom denna typ av en produkt fyller i repor, måste du arbeta in det i raderna riktigt bra.
5

Torka av bilen med en frotté eller med en trasa blöja.

6

Spraya området med spray vax och polera den med en mjuk handduk. Det är mycket viktigt att använda en riktigt mjukt och tjockt tyg, så att du inte torka bort vaxet produkt som fyllt i repor. Se till att polera hela området tills den skiner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121541.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.