Hur man håller en aluminium luftintag Shiny

Luftintaget på en motor filter och levererar luft till insugssidan av motorn. Detta är också ett område som bilägare ofta modifiera för förbättrad prestanda. Mälden intag, vanligtvis en luft låda av något slag, är ersatt med en större diameter luftintag som strömmar bättre än lager ett. Dessa eftermarknaden luftintag är ofta gjorda av aluminium för en anpassad utseende. Med rätt skötsel kan aluminium intag hållas i gott skick i många år framöver. Saker du behöver
avfettning
Slang och vatten
rengöringsborste
milt rengöringsmedel
frottéhanddukar
Icke-slipande metall polish
Visa fler Instruktioner

1

Detalj motorrummet innan du rengör aluminium intag. Om motorrummet är fet, och du kommer att använda en stark avfettningsmedel, täcka intaget med plast innan uppgifter om motorrummet för att undvika skador på aluminium-finish intaget. Också täcka känsliga elektriska komponenter innan du rengör motorn. Spray avfettningsmedel på motorn, skrubba alla ytor ned med en rengöringsborste och skölj motorn med en blötningsenhet. Använd inte en kraftig vattenstråle att skölja motorrummet.
2

Spray en lätt dimma av högkvalitativ rengöringsmedlet på luftintaget och torka om off med en luddfri trasa. Rengör inte luftintaget när motorn är varm, eftersom det kan leda till renare att färga intaget. De flesta aluminium intag har en rå, oskyddad yta, som lätt störs.
3

Polera aluminium yta med en hög kvalitet, icke-slipande aluminium polish efter är har rengjorts. Applicera en liten mängd av det polska till en frotté trasa. Applicera lacket jämnt på ytan och låt det torka på en lätt dimma. Torka polera bort med ren, torr trasa och polera ytan så att aluminium reflekterar sin naturliga glans. Rengör med gummislangar av kanalisation som fäster vid intag med vinyl Protectant.
4

Bibehåll beskriver jobbet genom att regelbundet rengöra motorrummet och torka ner luftintaget med dammsugaren. Polera aluminium när målgång börjar tråkigt att behålla sitt utseende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122005.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.